xeniglossa.gr

Είτε μέσα είτε έξω από το Ευρώ… εμείς τα ίδια θα πάθουμε

ΟΙ ημέρες της σύγχρονης οικονομικής κρίσης που σιγά-σιγά γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες θα αποτελέσουν μοναδικό πολιτικό μάθημα για τους Έλληνες που αρχίζουμε πλέον να αντιλαμβανόμαστε πόσο λάθος ήταν ο τρόπος με τον οποίο είχε οργανωθεί το περιβάλλον της οικονομίας στην εντός συνόρων αγορά της Ελλάδας από εκείνους που εμείς με την ψήφο μας τους δώσαμε το δικαίωμα να φέρουν την ευθύνη των αποφάσεων για την πατρίδα μας.

ΤΟ ορατό αποτέλεσμα που ήδη έχει διαγραφεί και η αλάνθαστη μαθηματική σκέψη του μέσου πολίτη με τον κοινωνικό της πολλαπλασιαστή επιβεβαιώνουν το θέατρο του παραλόγου το οποίο τελευταία διαδραματίζεται με πρώτα της «θύματα» αυτούς που όλοι γνωρίσαμε και αποκαλούμε ως «Τρόικα». Αυτοί οι φοβεροί τύποι, λοιπόν, που νομίζουν ότι τρομοκρατούν καθημερινά τους πολιτικούς μας και ότι οι απειλές τους είναι καταλυτικές για το πνεύμα συμμόρφωσης που θέλουν να επικρατήσει στη χώρα μας είναι οι πραγματικά εξαπατημένοι αφού ήρθαν εδώ να συνάψουν σοβαρές συμφωνίες με συνομιλητές που υποκρίνονται ότι μιλάνε για άλλη χώρα και όχι για την Ελλάδα που αυτοί δημιούργησαν.


ΔΗΛΑΔΗ, πιστεύουν οι «Τροϊκανοί» ότι θα μαζευτούν 11.5 δις για να τα εισπράξουν αυτοί. Εγώ όμως λέω ότι δεν θα υπήρχε καμία διαφορά και δεν θα αρνούνταν κανένας δικός μας διαπραγματευτής να συμφωνήσουν ακόμη και στα 25 δις όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό. Δεν θα ήταν ούτε καν προδοτικό. Γιατί τα μαθηματικά είναι πάνω από όλα και έρχονται κι εδώ να βάλουν τάξη.

ΕΚΤΟΣ από κάτι λίγα έσοδα που ονομάζονται «περικοπές» η πλευρά της Τρόικας ζήτησε σκληρότερα φορολογικά μέτρα που ως άμεσο αποτέλεσμα θα έχουν την κατάρρευση του Ιδιωτικού Τομέα ο οποίος μέχρι και σήμερα αποτελεί συνώνυμο των φορολογικών εσόδων, των ασφαλιστικών και κάθε λογής εισφορών και είναι η πηγή από όπου ο Δημόσιος Τομέας αντλεί το απαραίτητο χρήμα. Αν, λοιπόν, ο Ιδιωτικός Τομέας διαλυθεί πώς το κράτος θα συγκεντρώνει φόρους για να πληρώνει τα όσα συμφώνησαν οι άξιοι πολιτικοί μας αλλά και τα τρέχοντα έξοδά του από μια πηγή που την έχουν στερέψει μέσα από τις μέχρι πρόσφατα απαράδεκτες έως και εχθρικές για τον Ιδιωτικό Τομέα στρατηγικές τους; Κι εδώ είναι που αποδεικνύεται ότι οι Τροϊκανοί είναι σε άλλο μήκος κύματος από τους δικούς μας.

Οι δικοί μας ξέρουν καλά τι θα ισχύσει στο μέλλον σε αντίθεση με τους ξένους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά θα πάρουν από μας. Η όλη ιστορία της διαπραγμάτευσης δεν έχει αντικείμενο αφού αν υποχωρήσει στο ελάχιστο η δυνατότητα του Ιδιωτικού Τομέα τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει φορολογητέα ύλη. Με λίγα λόγια το μαγαζί της Εφορίας δεν θα έχει πελάτες για να δουλέψει και φυσιολογικά θα έχει την κατάληξη των σημερινών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούσαν αναμφισβήτητα τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας μας.

Συνεπώς, το Δημόσιο δεν θα έχει έσοδα, οι πληρωμές θα σταματήσουν, οι εργαζόμενοι θα ψάχνουν από ποιόν να πληρωθούν και πιστεύετε ότι θα έχει κανένας τη διάθεση να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των «διαπραγματεύσεων» με την Τρόικα; Το συνολικό όμως αποτέλεσμα θα είναι ότι η οικονομία της Ελλάδας θα έχει καταρρεύσει την εποχή που οι πολιτικοί μας «λούζονται»…

Είτε θα είμαστε είτε δεν θα είμαστε στο Ευρώ το ίδιο και το αυτό είναι. Άρα κακώς διαφωνούν όσοι το κάνουν για το αν πρέπει να είμαστε μέσα ή έξω από το Ευρώ. Και ο λόγος είναι ότι αφού δεν θα έχουμε Ιδιωτικό Τομέα, δεν θα παράγουμε χρήμα για να πληρώσουμε.

ΓΙΑ ένα διάστημα αυτό θα συμβεί μιας και εκεί μας οδηγεί το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος. Οι Έλληνες όμως θα την ξαναφτιάξουν την Ελλάδα. Και η σοφία που θα αποκτηθεί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ας μας προφυλάξει όλους από όσους θα ξανά έχουν κακούς σκοπούς για μας και για τα παιδιά μας κυρίως…


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι επιλογές επιβίωσης είναι δύο. Στη μια περίπτωση διασώζουμε οπωσδήποτε τον Ιδιωτικό Τομέα και διατηρούμε την πηγή παραγωγής χρήματος και εξασφάλισης των πληρωμών στο Δημόσιο και όπου αλλού κατά προτεραιότητα. Στη δεύτερη περίπτωση αφήνουμε τον Ιδιωτικό Τομέα στην τύχη του και γνωρίζοντας τα επακόλουθα ας ετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο ένα σύστημα εξασφάλισης βασικής διατροφής και υγειονομικής φροντίδας για τον πληθυσμό.

ΚΑΙ όποτε ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα να θυμηθούμε ότι ο Ιδιωτικός Τομέας είναι το ίδιο απαραίτητος με τον Δημόσιο Τομέα και αντιστρόφως. Και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι οδηγηθήκαμε εδώ από αυτοκαταστροφικούς πολιτικούς που όλοι τους είχαν επενδύσει στην αντιπαλότητα μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για να εφαρμόσουν το δικό τους «διαίρει και βασίλευε»…


Γιώργος Λαυδαριάς

xeniglossa.gr