Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες, που έχουν λογαριασμό στο Facebook, συνδέονται στο κοινωνικό δίκτυο χωρίς να έχουν κάτι πραγματικά να κάνουν και αναλώνονται στο να κάνουν «Like» σε αναρτήσεις άλλων.

Το συμπέρασμα βγαίνει από την πρόσφατη πανελλήνια έρευνα για τη συμπεριφορά των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.100 χρήστες που χρησιμοποιούν τα social media, όπως Facebook, Twitter, διάφορα Blogs και άλλα.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2011, την περασμένη χρονιά είχαμε την αύξηση στον αριθμό των “φίλων” κατά ένα ποσοστό της τάξης του 40%, γεγονός που οφείλεται στην ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση του Facebook, αλλά και γενικότερα των εφαρμογών γνωριμιών. Το 46% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τις ειδήσεις που κατακλύζουν το profile του, με το 40% να αισθάνεται πως παραβιάζεται η προσωπική του ζωή.

Τέλος ένας στους επτά θεωρεί πως το Facebook αποτελεί το λόγο που απομακρύνθηκε από τους φίλους του.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Από την άλλη πλευρά το Twitter διατηρεί υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης στους Έλληνες χρήστες του και αυτό το έχει οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα μας. Μεγάλα ποσοστά χρηστών δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ χρήσιμες τις υπηρεσίες που προσφέρει. Το 73% προτιμάει να μαθαίνει τις εξελίξεις από εκεί ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%, οι Έλληνες χρήστες αφήνουν το δικό τους tweet σε τακτική βάση.

Οι μόνοι προβληματισμοί που προέκυψαν από την έρευνα είχαν να κάνουν με υβριστικά, ρατσιστικά ή σεξιστικά tweets.

Πηγή: techit.gr