Απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της εμφύτευσης chip σε άνθρωπο περιέχεται σε ενότητα προτεινόμενου βιβλίου για εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας της Α’ Γυμνασίου όπου μάλιστα η διαδικασία του χαράγματος παρουσιάζεται ως κάτι το φυσιολογικό.

Επίσης, εξ ίσου ύπουλα και ραδιούργα ο νεαρός πιτσιρικάς μας ενημερώνει ότι δεν πόνεσε καθόλου ενώ παρουσιάζει τον εαυτό του ως παντοδύναμο αφού πλέον με αυτό μπορεί να κάνει τα πάντα.

Posted Image

Posted Image

http://freepen.gr

ΣΣ xeniglossa.gr .. Μετά από προσεκτική ανάγνωση , βλέπει κανείς οτι το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει στιγμές και χαρακτηριστικά απο τη ζωή ενός εφήβου στο μακρυνό 2110 , με αρκετά φουτουριστικά στοιχεία .

Στο τέλος τον προτρέπει σε προφορική /γραπτή παραγωγή λόγου με σκοπό να εκφράσει την άποψή του σχετικά και εαν θα του άρεσε ένας τέτοιος κόσμος καθώς και τους λόγους .

Παρόλαυτα μία τέτοια λεπτομερή αναφορά σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα ίσως να μήν μπορεί να μείνει απαρατήρητη ...

Είναι δυνατόν ένας μαθητής Α Γυμνασίου να μπορέσει αναλύσει - και μάλιστα στα αγγλικά - θέματα τόσο δαιδαλώδη και αμφισβητούμενα ?

Τελικά ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο ενός 13άχρονου μαθητή/μαθήτριας η τοποθέτηση ( αρνητική ή θετική ) σε ένα τέτοιο θέμα - και μάλιστα αιτιολογημένη ? Τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάζεται σαν κάτι το όχι μόνο ανώδυνο άλλα αντίθετα με πολλά προτερήματα ( αυτόματο έξτρα χαρτζιλίκι από τους γονείς, διευκόλυνση καθημερινότητας κλπ )

xeniglossa.gr