Επίθεση : Το μήνυμα του Γαλλου Πρέσβη

Message de l’Ambassadeur

Chers compatriotes,

Cette nuit, l’Ecole Française d’Athènes et l’ ont été victimes d’incendies volontaires. Aucune victime n’est à déplorer. Les dégâts matériels ont pu être limités grâce à l’intervention rapide des pompiers.

Les autorités helléniques ont immédiatement réagi et lancé une enquête. L’Ambassade est en contact permanent avec ces dernières.

Nous sommes bien sûr, comme toujours, à votre disposition. Et je vous appelle à faire preuve, dans le calme, de la vigilance habituelle.

Christophe Chantepy
Ambassadeur de France en Grèce

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή εμπρηστική επίθεση κατά του . Η ανεγκέφαλη και εγκληματική αυτή πράξη κατά ενός ιδρύματος που είναι σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας και της προσφοράς της Γαλλίας στο ελληνικό πολιτιστικό και πνευματικό γίγνεσθαι είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Αντίθετα προς το σκοπό της, η βάρβαρη και ακατανόητη αυτή ενέργεια θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη βαθιά ριζωμένη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας και τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε:

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και στους δράστες της.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενός ιδρύματος με τεράστια προσφορά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Tο Γαλλικό Ινστιτούτο, σε καιρούς δύσκολους για την χώρα και την Αριστερά, έσωσε λαμπρούς εκπροσώπους της αριστερής διανόησης, παραχωρώντας τους υποτροφίες και μεταφέροντας τους με το θρυλικό πλοίο «Ματαρόα». Πρόκειται για ένα σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και στους δράστες της».

Η Ν.Δ. ανακοίνωσε:

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου με δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ έκανε την εξής ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter: «Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης βανδάλων κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου που τόσα έχει προσφέρει στη χώρα μας και στην ελληνο-γαλλική φιλία».