Συμφωνα με ενημερωση του ΠΣΚΙΚΞΓ EUROPALSO και σύμφωνα με το Ν. 4547/2018 του Υπουργείου Παιδείας, η άδεια ΚΔΒΜ 1 και ΚΔΒΜ 2 χορηγείται, τροποποιείται και επικαιροποιείται από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.). Ως εκ τούτου, όλα τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης με υφιστάμενη άδεια, οφείλουν να την επικαιροποιούν, ανά διετία, με τη διαδικασία της αναγγελίας στο τμήμα Δ’ Εποπτείας και Αδειοδότησης Φορέων Δια Βίου Μάθησης της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Έντυπο Αναγγελίας – Αίτηση Επικαιροποίησης (πατήστε εδώ)
  • Καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €100 με παράβολο από Δημόσιο Ταμείο υπέρ ΚΑΕ 1450189001 ή με e-παράβολο υπέρ της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Υ.Π.Ε.Θ.
  • Δήλωση του ν. 1599/1986 περί μη μεταβολής των προϋποθέσεων χορήγησης της άδειας και των κτηριολογικών προδιαγραφών (πατήστε εδώ)
  • Ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ και ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ)
  • Φορολογική ενημερότητα
  • Πιστοποιητικά Πρωτοδικείου
    • Περί μη κατάθεσης αίτησης για κήρυξη του αιτούντος σε κατάσταση πτώχευσης, 2. Περί μη κήρυξης του αιτούντος σε κατάσταση πτώχευσης

Η αναγγελία αποστέλλεται, ταχυδρομικά έως την 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους, από την ημερομηνία που αναγράφεται στη νέα άδεια. Προσοχή, ο φάκελος υποβάλλεται υποχρεωτικά πριν παρέλθει η διετία (λαμβάνεται υπόψη το έτος).

Σημαντικές επισημάνσεις:

  1. Να εξετάσετε άμεσα την ημερομηνία που αναγράφεται στην τελευταία άδεια που σας έχει στείλει ο ΕΟΠΠΕΠ.
  2. Για να υπολογίσετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη:
    • την ημερομηνία που αναφέρεται στη Συνεδρίαση της επιτροπής ΕΟΠΠΕΠ (όχι αυτή που αναγράφεται στην κορυφή της σελίδας, κάτω από το bar code) και
    • μόνον το έτος έκδοσης της άδειας σας, και όχι το μήνα. Επί παραδείγματι, πρέπει να ανανεωθούν έως 31 Μαΐου 2019 οι άδειες που έχουν εκδοθεί από 1/1/2017 έως 31/12/2017.
  3. Σε περίπτωση που το ΚΞΓ έχει τη μορφή νομικού προσώπου, π.χ. Ο.Ε.:
    • ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, συμπληρώνει την υπεύθυνη δήλωση περί μη μεταβολής των προϋποθέσεων χορήγησης της άδειας (πατήστε εδώ).
    • φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και πιστοποιητικά Πρωτοδικείου εκδίδονται και για λογαριασμό της εταιρείας και για λογαριασμό του νόμιμου εκπροσώπου.
  4. Τα παραστατικά (εκτός του εντύπου αναγγελίας) υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή, σαρωμένα σε αποθηκευτικό μέσο, CD, DVD ή USB. Έτσι ο φάκελος περιλαμβάνει i) την αίτηση επικαιροποίησης σε έντυπη μορφή και ii) και ένα αποθηκευτικό μέσο με όλα τα παραστατικά (δικαιολογητικά, e-παράβολο, υπεύθυνη δήλωση).
  5. Ο φάκελος κατατίθεται στη ταχ. διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Τμήμα Δ’ Εποπτείας και Αδειοδότησης Φορέων Δια Βίου Μάθησης, Α. Παπανδρέου 37, 15180, Μαρούσι.
  6. Εξωτερικά του φακέλου να αναγράφεται: Αναγγελία για την Επικαιροποίηση Άδειας Κ.Δ.Β.Μ.

Διευκρινήσεις / πληροφορίες: Βασίλης Παπαδημητρίου, Υποδιευθυντής Συνδέσμου (τηλ: 210-3830752, fax: 211-7600080-2, email: [email protected]eop