Επίδομα 800 ευρώ: Την Πέμπτη 23/4, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “ο Βύρων” πραγματοποιήσαμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και επιδώσαμε επίκαιρα και νέα αιτήματα.

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε πολλαπλούς εργοδότες, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά σχολεία, σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ΙΙΕΚ, σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, έχουν μείνει επί της ουσίας αβοήθητοι ως προς τη διαβίωση τους. Ομοίως και εργαζόμενοι των δημοσίων δομών εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ, ΣΔΕ, σχολές ΟΑΕΔ κ.α.)

Κατόπιν πιέσεων των ταξικών δυνάμεων και φοβούμενοι την κατακραυγή όλου αυτού του εγκλωβισμένου κόσμου, υποτίθεται συμπεριλήφθηκαν αυτές οι περιπτώσεις στην τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση για να τους χορηγηθεί το ειδικό βοήθημα των 800 ευρώ.

Η καθυστερημένη ΚΥΑ της 21ης Απριλίου δεν συμπεριλαμβάνει de facto όλους αυτούς τους συναδέλφους! Είναι κοροϊδία η ρήτρα του 30%! Είναι αδύνατο για τον οποιοδήποτε να μπορέσει να ζήσει με 30, 50 ή 70 και 100 ευρώ το μήνα!

Απαιτούμε:

Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για την άμεση υπαγωγή όλων των συναδέλφων που εργάζονται σε πολλαπλούς εργοδότες στην ρύθμιση ειδικού σκοπού χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να λάβουν τα 800 ευρώ για να μπορέσουν να ζήσουν και να μην φτάσουν στην εξαθλίωση.
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές των συναδέλφων που είναι απλήρωτοι από το προηγούμενο εξάμηνο στα ΔΙΕΚ και τα ΣΔΕ.
Να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζομένους σε ΚΔΑΠ παιδικούς σταθμούς-νηπιαγωγεία που λόγω της 37445/9-4-2020 Απόφασης Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αίρονται οι αναστολές των συμβάσεών τους προκειμένου οι εν λόγω εργοδότες να πάρουν την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Να καταβληθεί επιτέλους το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
Να διασφαλίσουν την ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ταμείο ανεργίας τους θερινούς μήνες και την καταβολή των ασφαλιστικών τους.