Στις 20/1/2013 λήγει η προθεσμία για την υποβολή στοιχείων και πληροφοριών χρήσης 2011 από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κ.λ.π., βάσει της ΠΟΛ.1219/18.12.2012.

Μπροστά στον κίνδυνο να κηρυχθούν εκπρόθεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτήρια, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν, Θεσσαλονίκης ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των στοιχείων.

Ειδικότερα η Ένωση αναφέρει ότι «Επειδή ο χρόνος που παρασχέθηκε για την υποβολή των στοιχείων αυτών είναι πολύ μικρός, επειδή η εφαρμογή του μέτρου αυτού βρήκε απροετοίμαστες τις επιχειρήσεις, επειδή οι πληροφορίες που ζητάτε είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν άμεσα, λόγω του ότι δεν υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία των μαθητών (ΑΦΜ κ.λ.π.), επειδή η εφαρμογή που υπάρχει στο Taxisnet άνοιξε πολύ πρόσφατα κι επειδή το διάστημα αυτό τα λογιστικά γραφεία και οι Φοροτεχνικοί-Λογιστές έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, παρακαλούμε να δοθεί παράταση μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013».

Δήλωση του Γιώργου Ζηκόπουλου:

Ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και ΓΓ του Europalso, έκανε στο www.eea.gr την παρακάτω δήλωση για το θέμα:

Είναι ανάγκη το υπουργείο Οικονομικών να δώσει παράταση για την υποβολή των στοιχείων που προβλέπονται από τη νέα νομοθεσία για το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Τα στενά χρονικά όρια και η μεγάλη γραφειοκρατία που απαιτείται συν τις νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιβλήθηκαν κάνουν αδύνατη την τήρηση των προθεσμιών. Οι συνάδελφοί μας κινδυνεύουν με κυρώσεις χωρίς ουσιαστικά να φταίνε.

Σημειώνουμε ότι οι γραφειοκρατικές αυτές διαδικασίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης με κορυφή τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των κέντρων ξένων γλωσσών στις 5 Δεκεμβρίου 2012 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε εδώ τις

Posted Image

ΠΟΛ

που αφορούν τις υποχρεώσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης