Ιταλικό αέρα στις μισθώσεις των επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων φιλοδοξούν να δώσουν κυβέρνηση και ιδιοκτήτες–ενοικιαστές και έμποροι καταστημάτων και γραφείων.

Τι σημαίνει αυτό;;;

Σύμφωνα με το «Έθνος», όλα δείχνουν πως πάμε για μερική απελευθέρωση της αγοράς των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη. Με λίγα λόγια, >>>> . από το σημερινό καθεστώς που ισχύει σήμερα και προβλέπει την 12ετή προστασία των ενοικιαστών με δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων για άλλα 4 χρόνια, η κυβέρνηση και οι φορείς θέλουν η ελληνική αγορά να μεταβεί στην 6ετή διάρκεια με δικαίωμα επέκτασης των συμβολαίων για άλλα 6 χρόνια!

Παράλληλα όμως εάν ακολουθηθεί αυτό το μοντέλο μειώνεται και η προστασία του ενοικιαστή, καθώς αναμένεται μείωση και στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης στον ενοικιαστή στην περίπτωση που θέλει να τον … πετάξει έξω από το γραφείο ή το κατάστημα του!

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης που θέλει να διώξει τον ενοικιαστή από το κατάστημα σπάζοντας το συμβόλαιο θα πρέπει να του καταβάλει 6 ενοίκια και όχι 12 που ίσχυε ως σήμερα.

Υπάρχει βέβαια και η πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που προβλέπει οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές να μπορούν να επιλέξουν συμβόλαια 6, 9 και 12 ετών, αλλά και η πρόταση της τρόικας…. η οποία ζητά πλήρη απελευθέρωση στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των κρατών –μελών της ΕΕ.


Star.g