Δημοσιογράφος : Πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο για διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων στο χώρο των πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας και Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών η οποία αποτελεί παράβαση των ιδεατών όρων υγιούς ανταγωνισμού .

Η Ομάδα Εργασίας στηρίζει αυτή τη διαπίστωση ότι «πληροφορήθηκε ότι ορισμένοι φορείς πιστοποίησης επιστρέφουν μέρος των χρημάτων έως και 30% που εισπράττουν από τους υποψήφιους, ως εξέταστρα στους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών ή σε όποια εκπαιδευτική μονάδα άλλης φύσεως στέλνει τους μαθητές του στο συγκεκριμένο σύστημα πιστοποίησης.

Προτίθεστε να βάλετε μια τάξη σ αυτό το χώρο, κάτι που δεν τόλμησε καμία πολιτική ηγεσία στο παρελθόν;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οπωσδήποτε.Απλώς δεν ξέρω το περιστατικό.

Δημοσιογράφος : Το πόρισμα είναι του 2011

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δεν το ξέρω το πόρισμα. Προφανώς θα αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα , όπου τα συναντούμε. Απλώς να πω κάτι άλλο ότι μια άλλη δουλειά την οποία προσπαθούμε να ξεκινήσουμε είναι η εξής: Όταν τα παιδιά κάνουν στο σχολείο Γαλλικά, η πορεία στο σχολείο αυτού του μαθήματος να οδηγεί σε πιστοποίηση επάρκειας γλωσσομάθειας. Διότι τώρα είναι ένα μάθημα που κανείς δεν ενδιαφέρεται ιστό δεν οδηγεί πουθενά .


Αν σε επίπεδο Αγγλικών το ίδιο το σχολείο δημιουργούσε τις συνθήκες για να πάρει το παιδί το αντίστοιχο δίπλωμα τότε θα είχε νόημα να παρακολουθήσει συστηματικά το αντίστοιχο μάθημα και το ο αντίστοιχος δάσκαλος να αισθανθεί ότι κάνει καλά τη δουλειά του

esos.gr