Σύμφωνα με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου ΠΟΙΚΞΓ Γ. Μιχαηλίδη, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κο Φίλη είχαν σήμερα 13 Ιουλίου οι Πρόεδρος, Γ.Γραμματέας και Ταμίας της Ομοσπονδίας (PALSO) και συζήτησαν θέματα του κλάδου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη δημιουργία επιτροπής, και με τη συμμετοχή του ΠΟΙΚΞΓ, η οποία θα ασχοληθεί με τα θέματά της Ομοσπονδίας έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να δοθούν λύσεις.

Διαβάστε : Τί συζητήθηκε στην συνάντηση ΠΟΙΚΞΓ με τον Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη

Ρύθμιση με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ να ελέγξουν όλους τους φορείς που παρέχουν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, θα προωθήσει, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας συμφώνησε να υπάρξει ρύθμιση για να ελεγχθούν όλοι οι φορείς που χορηγούν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, δέχθηκε να αποσαφηνισθούν οι όροι Κέντρο Ξένων Γλωσσών, ιδιαίτερο μάθημα και οικοδιδασκαλία.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Μικτή Επιτροπή αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και μελών της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσουν όλο το φάσμα της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ενώ θα προωθηθεί ρύθμιση, προς ψήφιση, στη Βουλή για την κάλυψη του νομοθετικού κενού, ώστε να κλείσουν όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσών που δεν έχουν άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ.