Διαβάστε επίσης

Πακέτο Γνωματεύσεων δυσλεκτικών μαθητών διερευνούν οι εισαγγελικές αρχές

Δύο περιπτώσεις μαθητών οι οποίοι φέρεται να προσκόμισαν στο σχολείο τους ψευδή δικαιολογητικά για να δώσουν πανελλαδικές με το ειδικό σύστημα (προφορικές εξετάσεις) στάλθηκαν στον εισαγγελέα, ύστερα από έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά.

Ο εισαγγελέας ήδη έχει καλέσει τους γονείς των δύο υποψηφίων , ενώ διεξάγει γενικότερη έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά κάνει ελέγχους σε όλα τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει οι μαθητές , διασταυρώνοντάς τα με τα αντίστοιχα Νοσοκομεία για να διαπιστωθεί ένα πράγματι έχουν χορηγηθεί.

Σημειώνεται ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις στος 90.000 υπάρχουν 2.000 παιδιά που είναι δυσλεκτικά. Στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ στους 20.000 υποψήφιους, υπάρχουν 1000 δυσλεκτικοί.

ΣΗΜ. edu4u: Το επιχείρημα αυτό, επειδή είχε λεχθεί στο παρελθόν και από την κ. Διαμαντοπούλου, οφειλουμε να τονίσουμε πως και αβάσιμο είναι αλλά και δεν μπορεί να λεχθεί από ανθρώπους που «ζουν» και «αναπνέουν» στον χώρο της εκπαίδευσης: το ποσοστό των δυσλεκτικών μαθητών στα ΕΠΑΛ, είναι υπερδιπλάσιο λόγω του μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα του σχολείου και των χαμηλότερων απαιτήσεών του και πως στα γενικά λύκεια δυστυχώς η δυσλεξία αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους καθηγητές σαν διανοητικό πρόβλημα και η όλη κατάσταση απωθεί τους μαθητές.

edu4u.gr

kathiitis.org