«Πακέτο» Γνωματεύσεων για το ενδεχόμενο να είναι πλαστά που προσκόμισαν δυσλεκτικοί μαθητές στο Λύκειό τους , προκειμένου να εξεταστούν με το ειδικό σύστημα (προφορικές εξετάσεις) στις πανελλαδικές.

Αυτή τη φορά οι εισαγγελικές αρχές έχουν στα χέρια τους μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών

τα οποία φέρεται να προέρχονται από συγκεριμένο Νοσοκομείο. Κάποια πιστοποιητικά δεν έχουν αριθό πρωτοκόλλου, ενώ σε κάποια άλλα οι αριθμοί πρωτοκόλλου δεν ταιριλάζουν με τις ημερομηνίες του βιβλίου πρωτοκόλλου που τηρεί το Νοσοκομείο.

Οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν επίσης εάν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που χορηγεί αυτές τις Γνωματεύσεις.

Ηδη χθες δύο οικογένειες της Ανατολικής Αττικής ειδοποιήθηκαν από τον εισαγγελέα ότι τα παιδιά τους θα δώσουν κανονικά γραπτές εξετάσεις , καθώς τα πιστοποιητικά που είχαν προσκομίσει τα παιδιά τους φέρεται να ήταν πλαστά.

Σημειώνεται ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις στος 90.000 υπάρχουν 2.000 παιδιά που είναι δυσλεκτικά. Στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ στους 20.000 υποψήφιους,υπάρχουν 1000 δυσλεκτικοί.

Τι ισχύει για τις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Εγκύκλιο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


esos.gr

Διαβάστε το άρθρο

Εισαγγελέας για δυσλεκτικούς μαθητές με ψευδή δικαιολογητικά