Κύριοι Υπουργοί της (συγ)κυβέρνησης, οι αδικίες προς τους εκπαιδευτικούς συνεχίζονται με τον νόμο περί υποχρεωτικών μεταθέσεων! Επιβάλλεται να τον αλλάξετε ΑΜΕΣΑ!

γράφει ο Ευαγγέλου Φίλιππος, Δάσκαλος, Νεοεκλεγείς Αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ με τη ΔΑΚΕ/ΠΕ

Κύριοι Υπουργοί και κ. Υπουργέ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.,

Είναι απίστευτο, απάνθρωπο και αδιανόητο σε τέτοιες κρίσιμες και δύσκολες στιγμές, η (συγ)κυβέρνηση να συνεχίζει να στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς με την ψήφιση ενός νόμου για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών (ν. 4046/2012).

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, ο εκπαιδευτικός ,σε περίπτωση υπεραριθμίας, είναι δυνατόν να μετατεθεί από έναν νομό σε έναν άλλο νομό που μπορεί να ανήκει σε όλη την επικράτεια.


Με βάση αυτόν τον άδικο νόμο, ρωτάω και καταγγέλω:


«Είναι δυνατόν κάποιος (-οια) με μισθό 800 – 850€ με 10 χρόνια υπηρεσίας (ή ακόμη χειρότερα με 600€ και με 2 χρόνια υπηρεσίας) να φύγει από τα Ιωάννινα ή την Άρτα ή την Πρέβεζα ή την Θεσπρωτία, όπου είναι ο τόπος που έχει πατρικό σπίτι, και να πάει στον Έβρο ή σε οποιοδήποτε άλλο Νομό της επικράτειας.

Αυτός (-ή), λοιπόν, δεν θα έχει ενοίκιο 300-350€; Δεν θα έχει κοινόχρηστα 200€; Κι αν έχει και ένα δάνειο, ακόμη και 200€; Πως θα ζήσει;;;;

Και επιπλέον, αν στην οικογένεια υπάρχει (ο/η) σύζυγος άνεργος (-η) και έχει ένα ή δυο παιδιά, τι θα κάνει; Πώς θα ζήσει;; Θα ζητιανεύει;;»

Αυτές οι πολιτικές είναι πρόχειρες και απάνθρωπες και φυσικά δεν βοηθούν την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς που περνούν δύσκολα. Αντίθετα, οξύνουν την κατάσταση και μας οδηγούν όλους σε αδιέξοδο και απόγνωση.

Κύριε υπουργέ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και αγαπητοί συνεργάτες του,

Σας καλώ και σας παρακαλώ μέσα από την καρδιά μου, να ΑΛΛΑΞΕΤΕ άμεσα αυτόν τον νόμο γιατί θα οδηγήσετε με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες οικογένειες στην ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σταματήστε για λίγο να βλέπετε μόνο αριθμούς.

Στην εκπαίδευση υπάρχουν ΜΟΝΟ ανθρώπινες ψυχές! Μην το ξεχνάτε!

Είμαι βέβαιος ότι έχετε περιθώριο να αλλάξετε ΑΜΕΣΑ αυτόν το νόμο και να αποκαταστήσετε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ αδικία εις βάρος των ήδη Αδικημένων, αλλά πάντα Έντιμων και Άξιων εκπαιδευτικών!

Γνωρίζοντας ότι θα ευαισθητοποιηθείτε από την κατάφορη αδικία που πρόκειται να εφαρμοστεί εις βάρος των εκπαιδευτικών, αναμένω και αναμένουμε με μεγάλη ΑΓΩΝΙΑ την ΑΠΟΦΑΣΗ σας για την αλλαγή αυτού του ΑΔΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ!


ipaideia.gr