Σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες το υπουργείο Παιδείας για πιθανές καραμπόλες των νέων εκλογών με τις εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Το σενάριο να επιλεγεί για τις νέες εκλογές η 10η Ιουνίου είναι το χειρότερο για τη διαδικασία των εξετάσεων καθώς θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα. Αυτό καθώς το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους. Στην περίπτωση που αναβληθούν αυτές οι εξετάσεις ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα καθυστέρησης και στις ημερομηνίες κατάθεσης των μηχανογραφικών αλλά ακόμα και στην ανακοίνωση των βάσεων.

Αντίθετα, μικρότερη αναστάτωση, παρότι και πάλι προκαλούνται καραμπόλες, εκτιμάται πως θα επιφέρουν εκλογές στις 17 Ιουνίου. Η ημερομηνία αυτή επηρεάζει ορισμένα από τα Ειδικά Μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις, στις οποίες όμως συμμετέχουν λίγοι υποψήφιοι και δεν προκαλείται πρόβλημα στις λοιπές διαδικασίες.

Στην περίπτωση αυτή πάντως θα πρέπει να μετατεθούν οι εξετάσεις στα Αγγλικά (16/6) και στην Αρμονία (18/6) ενώ θα αναβληθούν και οι επαναληπτικές για τους υποψηφίους οι οποίοι θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6.

Στο μεταξύ λήγει αύριο το σχολικό έτος για τα γυμνάσια και τα λύκεια (στα δημοτικά λήγει στις 15/6) προκειμένου τη Δευτέρα να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ενώ οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα τελειώσουν στις 11 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Μάστορας - ΤΑ ΝΕΑ