Ως ανώτατο όριο για την πρεμιέρα ορίστηκε η 23η Μαΐου

Αργότερα, περίπου κατά δέκα ημέρες συγκριτικά με πέρυσι, θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφασίζει την παράταση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στο διάστημα από 18 έως 23 Μαΐου, ενώ τα μαθήματα για τη Γ' Λυκείου θα ολοκληρωθούν 2 με 3 τρεις ημέρες νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η πρεμιέρα των Πανελλαδικών έγινε στις 12 Μαΐου και τα μαθήματα στα Λύκεια είχαν ολοκληρωθεί στις 10 του ίδιου μήνα. Φέτος, εξαιτίας και των πολυήμερων καταλήψεων που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν το νωρίτερο 18 Μαΐου, με το ανώτατο όριο για την πρεμιέρα να είναι η 23η Μαΐου. Και αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να γίνει σωστά η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, χωρίς ταυτόχρονα να έρθει σε σύγκρουση με τους καθηγητές. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι την παράταση του διδακτικού έτους έχει ζητήσει επανειλημμένα και η ομοσπονδία των καθηγητών, καθώς δεν επιθυμούν η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών να γίνεται με μαθήματα τα Σάββατα.

Επίσημες ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών αλλά και το πρόγραμμα δεν έχουν γίνει ακόμη, αλλά οι συγκεκριμένες πληροφορίες προέρχονται από την τελευταία σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου συμμετείχε η υφυπουργός αρμόδια για θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων Εύη Χριστοφιλοπούλου. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός των προσεχών ημερών.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν με τη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ μετά τη λήξη τους οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα που εξετάζονται σε ενδοσχολικό επίπεδο.

ethnos