Tο Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Ο Μικρός Πρίγκιπας του σήμερα» υπό την αιγίδα του Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ίδρυμα Saint Exupéry της Μόσχας και υπό την επίβλεψη του ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν έργα που να αντικατοπτρίζουν τα ιδανικά της ευγένειας, της φιλίας, του σεβασμού προς το περιβάλλον και της άρνησης της χρήσης βίας.

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν τα έργα τους σε χαρτί μεγέθους Α4, με ελεύθερη επιλογή υλικών (ξυλομπογιές, νερομπογιές, λαδοπαστέλ, κολάζ, λάδια, ακρυλικά και λοιπά πλην κιμωλίας). Σημειώνεται ότι τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και δεν θα πρέπει να υποβληθούν ζωγραφιές ή σχέδια που έχουν ήδη υποβληθεί σε άλλη δραστηριότητα ή διαγωνισμό.

Σε κάθε έργο θα πρέπει να αναγράφονται: τίτλος, ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, ηλικία του συμμετέχοντα μαθητή και ταχυδρομική δ/νση (οδός, αριθμός, Τ.Κ.) και τηλέφωνο του σχολείου.

Τα έργα θα αποσταλούν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, εικόνα σε μορφή jpg ή από σκάνερ σε μορφή pdf και σε μέγεθος έως 1000Κ . Συνολικό επιθυμητό μέγεθος 5 ΜΒ, αποστολή στα e-mail: [email protected] ή [email protected]

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα προβληθεί σε ηλεκτρονική έκθεση του ιδρύματος Saint Exupéry στη Μόσχα και στο δημιουργικό κέντρο για παιδιά και εφήβους «Γκαλάκτικα» στην Καλούγκα, πατρίδα της Ρωσικής Αστροναυτικής.

Οι νικητές (τρεις πρώτες θέσεις, τρεις δεύτερες θέσεις, τρεις τρίτες θέσεις) θα βραβευθούν με διπλώματα και βραβεία. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.


Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου 2012 και για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο: 2310 277010, υπεύθυνη η κα Στέλλα Παυλοπούλου.

ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:10/5/2012