.

Δευτέρα 14 Μαΐου, ώρα 20:30

Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα


Τρείς νέοι Έλληνες καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών Νέοι Κλασικοί, που διοργανώνει η specs ‘n'arts, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του πιανίστα, Απόστολου Παληού.

Η Αναστασία Λεωνιδοπούλου (πιάνο) ερμηνεύει έργα των Johannes Brahms, Clara Schumann και Robert Schumann.

Οι Marie-Claudine (βιολί) και Dimitri Papadopoulos (πιάνο) παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους Γάλλους συνθέτες G. Fauré, Cl. Debussy και M. Ravel.


• Η Αναστασία Λεωνιδοπούλου σπούδασε πιάνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστρία και τη Γερμανία. Έχει εμφανιστεί σε διάσημες αίθουσες όπως το Klavierhaus, το Steinway Hall (ΝέαΥόρκη), την American Liszt Society (Κονέκτικατ), το Santa Cecilia Conservatory (Ρώμη), το Κονσερβατόριο της Βιέννης και το Musikinstrumenten Museum (Βερολίνο).

• Υπότροφος της Villa Musica Stiftung Foundation και του DAAD, η Marie-Claudine Papadopoulos σπούδασε βιολί στο Conservatoire national του Στρασβούργου, στο Musikhochschule του Karlsruhe και του Mannheim. καλλιτεχνική διευθύντρια και καθηγήτρια στην Summer Academy της Trouville-sur-mer της Γαλλίας, συμμετέχει και έχει διακριθεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

• Ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδερφός της, Dimitri Papadopoulos, σπούδασε πιάνο στο Conservatoire supérieur de musique της Lyon και στο Folkwang-Universität der Künste του Essen. Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ, μουσικός δωματίου και σολίστ με ορχήστρα στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Δανία) και στις ΗΠΑ, ενώ συχνά, παίζει ζωντανά στον ραδιοφωνικό σταθμό «France musique».

Με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 € / νεανικό, μέλη της κάρτας clubIFA 5 € / 15 € διακεκριμένη ζώνη

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

www.specsnarts.gr

www.ticketservices.gr