COMPAGNIE DCA - PHILIPPE DECOUFLÉ

Philippe Decouflé | Panorama

Posted Image

© Christian Berthelot



12 & 13.07 | 22:00

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Ευφάνταστος, διάσημος, ευρηματικός, αυτοανατρεπτικός: ο Φιλίπ Ντεκουφλέ επανέρχεται στην Καλαμάτα με τη νέα του παραγωγή Panorama. Το σύμπαν του ευρηματικού καλλιτέχνη, γεμάτο παράξενα πλάσματα που ξεφυτρώνουν στη σκηνή ή ίπτανται, γεμάτο με τον ενθουσιασμό του δημιουργού για τις παλιές αναζητήσεις της κινούμενης εικόνας, για τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου, για το τσίρκο των ακροβατών και των κλόουν, θα πλημμυρίσει τη σκηνή του Κάστρου με θεαματικές και μαγικές εικόνες. Οι πιστοί του φίλοι θα ξαναβρούν στο Panorama τον γνώριμο Ντεκουφλέ με σκηνές από παλιότερες αγαπημένες χορογραφίες, αλλά η παράσταση θα τον συστήσει και στους νεώτερους, αφού με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και την οικεία του αγάπη για τον κόσμο του θεάματος αναδιφεί στις καλύτερες στιγμές του τριαντάχρονου έργου του για να τις ανατρέψει γι' άλλη μια φορά.

Χορογραφία και σκηνοθεσία: Philippe Decouflé

Σχεδιασμός κοστουμιών: Philippe Guillotel

Συντονισμός χορευτών, κοστουμιών και σκηνικού: Eric Martin

Σχεδιασμός φωτισμών και διεύθυνση σκηνής: Begoña Garcia-Navas

Μουσική: Karl Biscuit, Hugues de Courson, Claire Diterzi, Sébastien Libolt & la Trabant, Parazite Système Sonore (Marc Caro, Joelle Colombeau, Spot Phélizon), Joseph Racaille

Ταινία: Dominique Willoughby

Ερμηνευτές: Julien Ferranti, Rémy-Charles Marchant, Ioannis Michos, Matthieu Penchinat, Lisa Robert, Marie Rual, Violette Wanty

Σκηνικά: Chloé Bouju, Pascal Redon

Ήχος: Nathalie Cabrol, Nicolas Delbart (σε εναλλαγή)

Εκτέλεση κοστουμιών: Peggy Housset

Διευθυντής παραγωγής: Frank Piquard

Τεχνικός διευθυντής: Lahlou Benamirouche

Παραγωγή: Juliette Médevielle, Charlotte Renaud

Υπεύθηνη διεθνούς περιοδείας: Esther Welger-Barboza

Προώθηση στον τύπο: Planbey /Dorothée Duplan

Παραγωγή: Compagnie DCA - Philippe Decouflé

Συμπαραγωγή: Théâtre National de Bretagne - Parc de la Villette - MC2 Grenoble - TorinoDanza - La Coursive, La Rochelle - Théâtre de Nîmes - Théâtre de Caen - CNCDC Châteauvallon

Η ομάδα DCA επιχορηγείται ως ανεξάρτητη ομάδα από την DRAC d'Ile-de-France, το Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας, το Γενικό Συμβούλιο του Seine-Saint-Denis και της Πόλης του Saint-Denis, και λαμβάνει υποστήριξη επένδυσης από το Συμβούλιο της Ile-de-France.

Ο Philippe Decouflé είναι φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στο Théâtre National de Bretagne.

PIERRE RIGAL - COMPAGNIE DERNIÈRE MINUTE

Pierre Rigal | Press

Posted Image

© Frédéric Stoll


14 & 15.07 | 21:00 / 20:00

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ο Πιερ Ριγκάλ έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στο ευφυές κινησιολογικό του λεξιλόγιο, την ευρηματική χρήση της τεχνολογίας και το σουρεαλιστικό του χιούμορ.

Η παράσταση Press είναι, κατά τον ίδιο μια «χορογραφική τραγωδία πάνω στο πόσο ενοχλητικά ακατανόητη είναι η κοινοτοπία»... Η τεράστια ομοιομορφία της ζωής ενός σύγχρονου ανθρώπου εκτίθεται σε υπερθετικό βαθμό μέσα σε ένα αινιγματικό ηχητικό τοπίο.

Το έργο βασίζεται σε μια έξυπνη μεταφορά: ο σύγχρονος άνθρωπος που βλέπουμε στη σκηνή «πιέζεται» από τις καταστάσεις, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, αφού βρίσκεται στην «πρέσα» ενός χώρου που διαρκώς μικραίνει! Διερευνώντας τη σχέση της κοινωνίας μας με την «πίεση», ή αλλιώς με τη «σύνθλιψη», ο Ριγκάλ δημιουργεί μια παράσταση γεμάτη έξυπνες εικόνες και νόημα.

Σύλληψη, σκηνογραφία, χορογραφία και ερμηνεία: Pierre Rigal

Κατασκευές, ηλεκτρολόγος, βοηθός σκηνής: Frédéric Stoll

Πρωτότυπη μουσική live: Nihil Bordures σε εναλλαγή με τον George Dyson

Καλλιτεχνική σύμβουλος: Mélanie Chartreux

Διεύθυνση παραγωγής: Sophie Schneider

Βοηθός παραγωγής: Nathalie Vautrin

Παραγωγή: compagnie dernière minute, Gate Theatre London

Συμπαραγωγή: Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, Théâtre Garonne - Toulouse

Με την υποστήριξη των DRAC Midi-Pyrénées, Ville de Toulouse, Région Midi-Pyrénées, Conseil Général de la Haute-Garonne και convention Culturesfrance / Ville de Toulouse

Η ομάδα Compagnie dernière minute υποστηρίζεται από το Ίδρυμα BNP Paribas για την ανάπτυξη των πρότζεκτ της.



RETOURAMONT

Fabrice Guillot | Cette immense intimité

Posted Image


© Fabrice Guillot



14 & 16.07 | 22:30

Ο χώρος θα ανακοινωθεί

Η μετάλλαξη του δημόσιου χώρου σε ποιητικό σημείο συνάντησης κοινού και ερμηνευτών είναι το στοίχημα που βάζει η γαλλική ομάδα Retouramont με την παράστασή της Cette immense intimité, όπου μια χορεύτρια θα εκτελέσει το σόλο της αιωρούμενη μπροστά στην πρόσοψη ενός κτιρίου. Η πρόσοψη λειτουργεί σαν μια τεράστια επιφάνεια προβολής, στην οποία οι κινήσεις της χορεύτριας προβάλλονται διογκωμένες σαν η ίδια να προσπαθεί ν' αγγίξει το άπειρο.