British Council

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το CineDoc - Δείτε τον Κόσμο Αλλιώς και τα βραβεία Grierson, σας καλούμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Marathon Boy" στις 24/10/12 στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31).

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένο τον Νίκο Πολιά, δρομέα και προπονητή, πολυνίκη στον μαραθώνιο, κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στην Κλασική Διαδρομή και 24ο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, διευθυντή του περιοδικού Runner.

Επίσης, θα κληρωθούν:

-5 ετήσιες συνδρομές του περιοδικού Runner (10 τεύχη)

-2 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο

-Όλοι με εισιτήριο τους κερδίζουν μια δωρεάν προπόνηση τρεξίματος με το Runner στο ΟΑΚΑ.

Δείτε εδώ περισσότερα για το ντοκιμαντέρ:

www.marathonboymovie.com


Posted Image

ΜΑΡΑΤΗΟΝ ΒΟΥ: Το ντοκιμαντέρ της Gemma Atwal παρακολουθεί την ιστορία του τετράχρονου Budhia και του προπονητή του και διευθυντή ορφανοτροφείου, που τον έβγαλε από μια φτωχογειτονιά της Ανατολικής Ινδίας για να τον μεταμορφώσει στο μεγαλύτερο και νεότερο μαραθωνοδρόμο της χώρας. Κι αν το φιλμ ξεκινά ως μία ακόμη ιστορία που θα εμπνεύσει -οι ελπίδες για διάκριση ενός φτωχού αγοριού και ο προπονητής ενώνονται για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο-, σύντομα μετατρέπεται σε ένα εφιάλτη για τη σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας και την πολυπλοκότητα της ινδικής κοινωνίας. Η πραγματικότητα των παραγκουπόλεων, η φτώχεια, οι ανατροπές, ο φθόνος και η απληστία, το οργανωμένο έγκλημα και το γκρέμισμα του ονείρου, επικυρωμένα από ένα κράτος διαφθοράς. Η ταινία μαζεύει βραβεία στα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του κόσμου, ενώ είναι υποψήφια για EMMY. Τα γυρίσματα διήρκεσαν πέντε χρόνια και χρηματοδοτήθηκαν από το αμερικανικό δίκτυο HBO, το βρετανικό BBC και το γαλλο-γερμανικό ARTE, που είναι συμπαραγωγοί του φιλμ.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νίκο Πολιά, δρομέα και προπονητή, πολυνίκη στο Μαραθώνιο και κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στην Κλασική Διαδρομή, ενώ θα κληρωθούν και δώρα για όσους αγαπούν το τρέξιμο.

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ CINE DOC ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ: Οι ταινίες προβάλλονται παράλληλα στους κινηματογράφους του δικτύου του Cine Doc. Το “Marathon Boy” θα παιχτεί στους κινηματογράφους: Δαναός (28.10), Αίθουσα Παύλος Ζάννας (21.10) και Μουσείο Κινηματογράφου Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (24.10), καθώς και στο Θέατρο Λιθογραφείο, στην Πάτρα (19.12).

Info: “Marathon Boy”. Cine Doc. Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 20:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31. Εισιτ.: 6 ευρώ


.doctv.gr