Των Χωρών Τα Παραμύθια

Ένα αφηγηματικό ταξίδι από την EUNIC με ιστορίες, παραμύθια και μελωδίες από την αυλή της Ευρώπης


Διοργάνωση: EUNIC Thessaloniki

Ανάγνωση παραμυθιών

+ συναυλία

17.12.2012 - 27.12.2012

Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Βασ. Γεωργίου 1, 546 40, Θεσσαλονίκη

Ελληνικά

Είσοδος ελεύθερη

+30 2310 889610

Posted Image[email protected]


Ένας μύθος λέει ότι το παραμύθι είναι πλάσμα ζωντανό που μοιάζει με πουλί. Έχει φτερά και πετά στον τόπο και στο χρόνο. Κάποια στιγμή, έρχεται και κάθεται στον ώμο σου κι εσύ τότε δύο πράγματα μπορείς να κάνεις: να το διώξεις ή να το αφηγηθείς.

Επιλέγοντας τη δεύτερη εκδοχή, η Eunic Greece Thessaloniki (Ένωση Εθνικών Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ε.Ε στη Θεσσαλονίκη.) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μία σειρά αναγνώσεων γνωστών ευρωπαϊκών παραμυθιών και ιστοριών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πλάσουν με τη φαντασία τους κόσμους μαγικούς.

Γνωστοί ηθοποιοί θα διηγηθούν τις διαχρονικές ιστορίες των αδελφών Γκριμ από τη Γερμανία, του Σαρλ Περώ από την Γαλλία, του Τσάρλς Ντίκενς από τη Βρετανία και παραδοσιακούς θρύλους από την Ισπανία, ενώ μουσικά σύνολα του Δήμου θα ντύσουν με γιορτινές νότες το ξαναζωντάνεμα παραμυθένιων ηρώων της παιδικής ηλικίας.


Από τις 17 έως και τις 27 Δεκεμβρίου, τα δημοφιλή παραμύθια και οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το φουαγιέ του Δήμου Θεσσαλονίκης σε πέντε ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:

Posted ImageΠρόγραμμα (PDF, 280 KB)