Το Γαλλικό Ινστιστούτο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού προγράμματος Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία 2014, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο 2014, σε Ελλάδα και Γαλλία, σε συνεργασία με τριάντα ελληνικούς φορείς στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

To πρόγραμμα Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014 είναι μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας σ' αυτό το ιδιαίτερο διάστημα της ιστορίας της: ένα διάστημα σημαντικών μεταβολών αλλά και ένα διάστημα αλληλεγγύης για εμάς τους Γάλλους που βρισκόμαστε στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση αυτή έχει την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας και την πολύτιμη υποστήριξη, αφενός μεν του Institut français (Γαλλία), που στοχεύει στην προώθηση του γαλλικού πολιτισμού στην Ελλάδα, αφετέρου δε του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , με σκοπό τη προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στη Γαλλία.

Το πρόγραμμα αυτό χαίρει της αιγίδας και των δυο Υπουργείων Εξωτερικών και εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα εξαίρετο πρόγραμμα, σε όλο του το εύρος, που αναμφίβολα δεν υπάρχει όμοιό του στην ιστορία του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, με δύο κύρια χαρακτηριστικά:

- αποτελεί το αποκορύφωμα του τριετούς σχεδιασμού που ξεκίνησε το 2012 και βασίζεται σε συνεργασίες τις οποίες επιθυμήσαμε να θεμελιώσουμε

- πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για τους και με τους έλληνες φίλους μας: δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη των τριάντα πολιτιστικών και πανεπιστημιακών συνεργατών μας.

Οι εκδηλώσεις όπως παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ


Το VIDEO ΕΔΩ

culturenow.gr