Υποβολή συμμετοχών μέχρι τη Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 μέσα από την ιστοσελίδα https://www.britishcouncil.gr/famelab

Προκριματικός Αθήνα: Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, 19.00 στο The HUB Events (Αλκμήνης 5, 11854, Αθήνα)

Προκριματικός Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, 18.00 στο British Council (Τσιμισκή 43, 54623, Θεσσαλονίκη)

Τελικός Αθήνα: Σάββατο 09 Απριλίου 2016 – Στα πλαίσια του Athens Science Festival

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.britishcouncil.gr/famela

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνής Διαγωνισμός για την επικοινωνία της επιστήμης FAMELAB 2016

Τα νέα πρόσωπα της επιστήμης

Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό FameLab, θέλοντας να αναδείξουν για δέκατη συνεχή χρονιά τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Τρίτη 15 Μαρτίου στις 19.00 στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, πλησίον μετρό Κεραμεικού) και στη Θεσσαλονίκη Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 18.00 στο British Council (Τσιμισκή 43 54623, Θεσσαλονίκη). Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Στάθης Γκόνος (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), ο Κώστας Καρπούζης (Μετσόβειο Πολυτεχνείο), η Μπέττυ Τσακαρέστου (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και ο Νίκος Ανδρίτσος (ΣΚΑΙ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 μέσα από την ιστοσελίδα https://www.britishcouncil.gr/famelab. Όσοι ενδιαφερόμενοι δε μπορούν να παρευρεθούν σε κανέναν από τους δύο προκριματικούς γύρους σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη αλλά παρ’ όλα αυτά θα ήθελαν να λάβουν μέρος, τότε μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας video.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09 Απριλίου 2016 στην Τεχνόπολη/Γκάζι (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2016

Βραβεία

Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία, όπου μεταξύ 07 και 12 Ιουνίου 2016 θα συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών του FameLab, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, στο International FameLab 2015.

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία της Επιστήμης στα γραφεία του British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα.

Tόσο οι συμμετέχοντες που θα βρεθούν στη τελική τριάδα, όσο και ο αγαπημένος του κοινού, θα κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

Παράλληλα θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H Ιστορία του FameLab

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών.

Το FameLab δημιουργήθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία ο διαγωνισμός σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός πραγματοποιείται 30 χώρες

Το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Openscience.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

ana-mpa.gr, art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, openscience, QualityNet

Πληροφορίες:

British Council, Αθήνα – Βαγγέλης Κραββαρίτης, τηλ.: 210 3692 361

[email protected]

British Council, Θεσσαλονίκη – Χρυσούλα Μελίδου τηλ: 2310 378 314 [email protected]

The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, τηλ. 2103411009

[email protected]

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δήλωση συμμετοχών στο: https://www.britishcouncil.gr/famelab

FameLab International
famelab