01-18.09.2017 | Café de l’IFG

Για άλλη μία χρονιά, το Διαγωνισμός της Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συγκέντρωσε πάνω από 3000 συμμετέχοντες και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν έργα εξαιρετικής αισθητικής και πρωτοτυπίας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να εργαστούν γύρω από το θέμα «Ιστορία / Αναμνήσεις» προσεγγίζοντας έτσι την Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από φωτογραφίες αρχείων, ατομικής ή συλλογικής μνήμης, και να αναβιώσουν στιγμές του παρελθόντος δίνοντας την δική τους, προσωπική ερμηνεία.

Ανά ομάδες και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους, επέλεξαν μία παλιά φωτογραφία με στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή μίας συγκεκριμένης εποχής και την αναπαρέστησαν δημιουργώντας εκ νέου την ατμόσφαιρα της εποχής και το σκηνικό της αρχικής φωτογραφίας. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν την δημιουργικότητά τους αλλά και να εμβαθύνουν την γνώση της γαλλικής γλώσσας γράφοντας το δικό τους κείμενο, εμπνεόμενοι από το κλασσικό έργο του Georges Perec « Je me souviens ».