Η Γαλλία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο του Foodtech, αξιοποιώντας ένα οικοσύστημα 400 νεοφυών επιχειρήσεων που συνδέεται με την εικόνα της ως χώρα της γαστρονομίας. Αυτή η ικανότητα καινοτομίας είναι εξάλλου καταγεγραμμένη στη διατροφική ιστορία της Γαλλίας: μανταρίνια κλημεντίνες, σαμπάνια, μαγιονέζα, κονσέρβες, παστεριωμένο γάλα,… Ποια άλλα τρόφιμα ακολουθούν;

Κύκλος «H νεολαία που καινοτομεί»

01.02.2018, 19.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στις παρουσιάσεις ελληνικών και γαλλικών νεοφυών επιχειρήσεων που θεωρούνται πρωτοπόρες σ ‘αυτόν τον τομέα. Η Jimini’s φτιάχνει τραγανιστά κράκερ χρησιμοποιώντας πρωτότυπα υλικά, όπως ακρίδες, γρύλους και αλευροσκούλικα. Έχοντας αποσπάσει βραβείο στον διαγωνισμό World Food Innovation 2017 στην κατηγορία Snacking, προκαλεί πραγματικό ενδιαφέρον για τα έντομα στην Ευρώπη. Ο δημιουργός της θα μας διηγηθεί την πορεία που τους οδήγησε μέχρι και την πρόσφατη απόκτηση ενός χώρου παραγωγής 400 τ.μ. και τη διανομή των προϊόντων σε πολλά γαλλικά καταστήματα.

Ο Nicolas Sendowski της Feed μας προσφέρει ένα ποτό που τα περιέχει όλα σε ένα. Μια ομάδα διαιτολόγων δημιούργησε αυτό το ποτό, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός γεύματος σε ένα μπουκάλι των 700 ml! Κυκλοφορεί στη γαλλική αγορά και προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε όλους όσοι δεν έχουν χρόνο για ένα κανονικό γεύμα.

Τέλος, η επανάσταση ήρθε στον χώρο του καφέ από τη νεοφυή επιχείρηση Tassiopée. Ως αντίδραση στη σπατάλη που προκαλούν τα κύπελλα μιας χρήσης και στη λαχτάρα για τις μικρές λιχουδιές που συνοδεύουν τα ροφήματα, η επιχείρηση αυτή δημιούργησε μια βρώσιμη και εύγεστη κούπα του καφέ. Ο Nicolas Richardot, ο δημιουργός της, θα μας μιλήσει για αυτό το έξυπνο μέσο που κάνει τα διαλείμματά μας για καφέ γευστικά όσο και οικολογικά. Το προϊόν γοητεύει τη Γαλλία αλλά και τη Νέα Υόρκη, όπου η εταιρεία συμμετείχε στο Salon Futur Foodtech.

Από ελληνικής πλευράς, η ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων του Foodtech γνώρισε μια πραγματική άνθηση. Πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων αυτού του τομέα βραβεύτηκαν το 2017. Εξάλλου το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής απονεμήθηκε σε Έλληνα διαγωνιζόμενο, την Avoyog, η οποία θα έρθει να παρουσιάσει το καινοτόμο της smoothie. Θα καλέσουμε και άλλες νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις του τομέα, μεταξύ των οποίων η Νatural Food Additives και η Messinian Hub.

Μετά τις παρουσιάσεις που θα προβάλλουν μία πρωτότυπη και προοδευτική άποψη για την διατροφή του μέλλοντος θα ακολουθήσει κοκτέιλ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτές τις νέες γεύσεις!

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.