Γυναίκες της καινοτομίας, γυναίκες που βρίσκονται στην «εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας», προσκάλεσε σήμερα ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, στην πρεσβευτική κατοικία, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας.

Ήταν ακόμη μια επιβεβαίωση ότι η γαλλική πρεσβεία επιθυμεί να προωθήσει τις ελληνογαλλικές σχέσεις με έμφαση στον τομέα της καινοτομίας, μέσω του δικτύου Mazinnov και να στηρίξει τις προσπάθειες των δημιουργών, όπως είπε ο ίδιος στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του.

«Θέλαμε να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα στην πρεσβεία, αλλά θέλαμε να τη γιορτάσουμε συγκεκριμένα. Μια και δουλεύουμε πολύ για την ανάπτυξη των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τομέα της καινοτομίας με το δίκτυο Mazinnov είχαμε την ιδέα να καλέσουμε γυναίκες που καινοτομούν», δήλωσε.

Σήμερα γιορτάζει η μισή ανθρωπότητα, είπε, τονίζοντας ότι «η

κατάσταση των γυναικών σε μια κοινωνία μάς επιτρέπει να μετρήσουμε τα επίπεδα ελευθερίας, ισότητας, πολιτισμού, ανάπτυξης, καθώς και της αρμονίας των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων αυτής της κοινωνίας».

«Δεν υπάρχει αρμονία μέσα σε μια κοινωνία, αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στους μισθούς, στον ρόλο τους στην πολιτική σκηνή, στις επιχειρήσεις, στην παιδεία» προσέθεσε.

Επικαλέστηκε μάλιστα τη φράση του μεγάλου ποιητή Πολ Ελιάρ, ότι “η γυναίκα είναι το μέλλον του ανθρώπου”, για να προσθέσει ότι «αφού η καινοτομία αποτελεί το μέλλον των κοινωνιών μας είστε διπλά η εμπροσθοφυλακή της ανθρωπότητας».

Κλείνοντας, ο κ. Σαντεπί συνεχάρη τις προσκεκλημένες «για τη δέσμευση και το ταλέντο τους, διαβεβαιώνοντας ότι «μπορείτε να είστε σίγουρες ότι η πρεσβεία της Γαλλίας θα σας υποστηρίζει πάντα και παντού».

Ο σεφ της γαλλικής πρεσβείας Ζαν Μαρί Χοφμάν και ο Στέλιος Παρλιάρος ετοίμασαν αλμυρά και γλυκά ενώπιον των προσκεκλημένων, που ήταν μόνον γυναίκες.