xenesglosses.eu

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλουν τα ΔΣ των επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας, ώστε να προχωρήσει άμεσα η σύσταση οργανικών θέσεων Γερμανικής (ΠΕ07) και Γαλλικής (ΠΕ05) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την Τετάρτη, 3-4-2012 η κα Δ. Μαυροματάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε., η κα Ε. Κουτσουδάκη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π. και η κα Α. Καλουπάκη, Γεν. Γραμματέας του (ΠΑΣΥΚΑΓΑ), είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., κ. Μιχάλη Κοντογιάννη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κα Ν. Σωτηράκη, Συνεργάτης της Υφυπουργού κα Ε. Χριστοφιλοπούλου.



O Ειδικός Γραμματέας του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., κ. Μιχάλης Κοντογιάννης ενημέρωσε ότι δρομολογείται θετικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που αφορά τη σύσταση οργανικών θέσεων της δεύτερης ξένης γλώσσας στην Α/θμια Εκπαίδευση και ότι έχει ήδη υπογραφεί από το Γενικό Γραμματέα κ Β. Κουλαϊδή και την Υφυπουργό κα Ε. Χριστοφιλοπούλου και αναμένεται να υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη, ώστε να προωθηθεί άμεσα συνοδευόμενο από τεκμηριωμένη αιτιολογικη έκθεση στον Υπουργό Οικονομικών.

Αποδέχθηκε ακόμα ως απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημά μας για την παραχώρηση στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2012-2013 του δικαιώματος στην επιλογή της Α΄ ξένης γλώσσας που το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου 2011-2012 τους είχε στερήσει.




O Ειδικός Γραμματέας του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., κ. Μιχάλης Κοντογιάννης, έδειξε ότι κατανοεί τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς των Συλλόγων οι οποίοι ζήτησαν να μην εφαρμοστεί άμεσα το νέο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στον τρόπο εξέτασης των ξενόγλωσσων μαθημάτων στα πιλοτικά σχολεία, (σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές θα εξετάζονται σε διαβαθμισμένης δυσκολίας θέματα από κοινή τράπεζα θεμάτων), από το τρέχον σχολικό έτος λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου προετοιμασίας εκπαιδευτικών και μαθητών, την ανεπαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτά τα σχολεία και την έλλειψη των προϋποθέσεων όπως αυτές τέθηκαν από την ΥΑ 124674/Γ2.

Στη συνέχεια, ο Ειδικός Γραμματέας, κ. Μιχάλης Κοντογιάννης πρότεινε εκ νέου συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου, όταν θα έχει στη διάθεση των εκπαιδευτικών σαφείς οδηγίες και διευκρινίσεις, καθώς επίσης και ολοκληρωμένα δείγματα θεμάτων, μέσω της Τράπεζας θεμάτων για την εξάσκηση και εξοικείωση των μαθητών.

Επιπροσθέτως, δεσμεύτηκε ότι το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για επιπλέον στοχευμένες επιμορφωτικές δράσεις που αφορούν την εφαρμογή του νέου τρόπου εξέτασης του μαθήματος της ξένης γλώσσας.


deutsch.grPosted Image