Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/3 στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η δεύτερη συζήτηση της τρέχουσας εβδομάδας στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Στην προηγούμενη συζήτηση καλεσμένοι ήταν οι Μορφωτικοί Ακόλουθοι ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με πρώην Υπουργούς Παιδείας (Γ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου).

Στο κάλεσμα της Επιτροπής ανταποκρίθηκε η κυρία Γιαννάκου. Ο κ. Αρσένης, για κάτι απολύτως προσωπικό, δεν μπόρεσε την τελευταία στιγμή να έρθει και έστειλε υπόμνημα.

Τί ανέφερε ο Υπουργός για την ξένη γλώσσα στην Α Δημοτικού

"Σχετικά με το ζήτημα διδασκαλίας της ξένης γλώσσας, συμφωνώ προσωπικά με αυτό, που ανέφερε η κ. υπουργός νωρίτερα, ότι δηλαδή από την πρώτη δημοτικού η διδασκαλία ξένης γλώσσας, δημιουργεί τους κινδύνους συγχύσεως στους οποίους αναφέρθηκε. Δεν είναι δική μου απόφαση, είναι απόφαση και μελέτη του ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής.

Μετράω τα λόγια μου, δεν θέλω να προκαταλάβω αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας προβληματισμός, προκειμένου να αναδιατάξουμε, να αναδιαρθρώσουμε την ύλη του δημοτικού σχολείου, του ολοήμερου δημοτικού σχολείου, που είναι, η επιλογή να είναι ο ένας τύπος δημοτικού σχολείου, για να απαντήσω στο ερώτημα του κ.Φορτσάκη.

Ετέθησαν και άλλα ζητήματα, δεν θα ήθελα να καταχραστώ την υπομονή σας και τον χρόνο, που μου δίνει ο κ. πρόεδρος.

Μένω σε ένα, επειδή έχει προκαλέσει, όπως ξέρετε, ένα δημόσιο διάλογο, είναι το θέμα της αριστείας. Ξαναλέμε. Δεν έχουμε καμμιά διαφωνία."

Δείτε ΕΔΩ τα πρακτικά της συζήτησης

xeniglossa.gr