Την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους με υποτροφία ύψους 10.000 ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία δίνει η Γαλλική Πρεσβεία σε σπουδαστέ σε συνεργασία με τους εταίρους της .

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 15 Μαίου 2012 .

Αναλυτικά η Ανακοίνωση :

Από το 2004, το πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενων υποτροφιών VRIκα! έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από εκατό φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα Αριστείας.

Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες για έξοδα διαβίωσης σε Έλληνες φοιτητές, που έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές τους στην Ελλάδα και οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc, MBA ή Μάστερ εξειδίκευσης) στη Γαλλία.

Φέτος, το πρόγραμμα προσφέρει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013, υποτροφίες ύψους 10 000 €, οι οποίες χρηματοδοτούνται από κοινού από τη Γαλλική Πρεσβεία και από τους εταίρους της, την Εμπορική Τράπεζα και το Ίδρυμα Στασινόπουλος.

Πέρα από αυτές τις υποτροφίες για έξοδα διαβίωσης, οι υποτροφίες «Grandes Ecoles », που καλύπτουν μέρος των διδάκτρων, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα αφορά κατά προτεραιότητα κύκλους σπουδών που σχετίζονται με τους τομείς της μηχανικής, των οικονομικών, της διοίκησης επιχειρήσεων ή των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας, της νομικής και της αρχιτεκτονικής, χωρίς ωστόσο να εξαιρούνται άλλες επιστήμες.

Η αριστεία είναι το πρωταρχικό κριτήριο επιλογής στα πλαίσια του προγράμματος VRIκα!
Posted Image