Δύο ημέρες ενημέρωσης για τις σπουδές στη Γαλλία διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι της Ελλάδας για τις προοπτικές που μπορούν να έχουν στη χώρα αυτή εφόσον το επιθυμούν.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα γίνει ενημέρωση για τους εξής τομείς: Νομική, Οικονομικές και Πολιτικές σπουδές, Διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ στις 29 Μαρτίου θα γίνει ενημέρωση για τους εξής τομείς: Σπουδές Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής. Οπως τονίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο, οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες να συναντήσει κανείς εκπροσώπους γαλλικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης: πανεπιστήμια, εξειδικευμένες σχολές, πολυτεχνεία, σχολές Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η Γαλλία βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους προορισμούς των Ελλήνων φοιτητών καθιστώντάς την πρώτο εταίρο της Ελλάδος στον τομέα της πανεπιστημιακής συνεργασίας με πάνω από 500 συμβάσεις ανάμεσα στα γαλλικά και στα ελληνικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Στα δημόσια γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κράτος καλύπτει άμεσα το πραγματικό κόστος σπουδών, διατηρώντας το κόστος εγγραφής σ' ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται και την ποιότητα των χορηγούμενων τίτλων σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι παράλληλα με τις επιμέρους συναντήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και θεματικές παρουσιάσεις, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
ethnos.gr