Το School Education Gateway ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2015 και μέσα σε δυο μήνες κατάφερε να προσελκύσει περίπου 50.000 επισκέπτες. Η πλατφόρμα προσφέρει βοήθεια σε εκπαιδευτικούς αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους, να παραμείνουν ενήμεροι σε σχέση με Ευρωπαϊκές σχολικές δράσεις.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέα και επίκαιρα θέματα που αφορούν στη σχολική εκπαίδευση, αναζήτησης καλών πρακτικών από επιτυχημένα Ευρωπαϊκά σχέδια, περιήγησης σε δημοσιεύσεις και να ανάγνωσης άρθρων από αναγνωρισμένους ειδικούς του τομέα της σχολικής εκπαίδευσης. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά που προσφέρει η πλατφόρμα. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του, το School Education Gateway, έχει πάνω από 3.300 εγγεγραμμένοι χρήστες.

Η πλατφόρμα προσφέρει τρία εξειδικευμένα εργαλεία προκειμένου να βοηθήσει σχολεία και δασκάλους να επωφεληθούν πλήρως από τις ευκαιρίες χρηματοδότησης του προγράμματος Erasmus+:
  • Κατάλογος Σεμιναρίων, που περιλαμβάνει περισσότερα από 2.900 σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτικούς

  • Εργαλείο αναζήτησης για Ευκαιρίες Κινητικότητας, που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να αναζητήσουν φορείς υποδοχής που προσφέρουν θέσεις για διδασκαλία και επιτόπια παρακολούθηση εργασίας στο εξωτερικό

  • Εργαλείο αναζήτησης για Στρατηγικές Συμπράξεις, που βοηθά στην αναζήτηση εταίρων για υλοποίηση Στρατηγικών Συμπράξεων

Από τις 31 Μαρτίου 2015 η ιστοσελίδα του School Education Gateway καθώς και τα εργαλεία του, θα είναι διαθέσιμα σε 23 γλώσσες.

Επίσης, υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο ανατροφοδότησης που μπορείτε να συμπληρώσετε προκειμένου να γίνει η πλατφόρμα πιο λειτουργική.