ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ e-LEARNING



Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Τουρκικής γραμματικής και γλώσσας.

Η Τουρκική γλώσσα διαφέρει πολύ από την Ελληνική και τις λατινογενείς γλώσσες στη γραμματική, στη σύνταξη και στο λεξιλόγιο. Ανήκει στις αλταϊκές γλώσσες και είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας, ενώ ομιλείται και σε πολλές άλλες χώρες. Σκοπός της σελίδας αυτής είναι να εξερευνήσει θέματα που αφορούν την Τουρκική γραμματική και γλώσσα στον γραπτό και προφορικό λόγο.

Περιέχει θεωρία, παραδείγματα, ηχητικά κομμάτια, βίντεο και πολλούς τύπους ασκήσεων που θα βοηθήσουν τόσο τον αρχάριο, όσο και τον προχωρημένο εκπαιδευόμενο. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται, έχει σκοπό να κάνει την εκμάθηση της τουρκικής ευχάριστη και διασκεδαστική. Δημιουργός της ιστοσελίδας είναι ο Παναγιώτης Γεωργάλας, καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τέχνη της κλίσης Τούρκικων ρημάτων

Μεγάλο μέρος της ιστοσελίδας αφιερώνεται στην κλίση ρημάτων. Τα τούρκικα ρήματα έχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις και κλίνονται με έναν ομοιόμορφο τρόπο σε όλους τους χρόνους και τις εγκλίσεις. Στις επιμέρους σελίδες των ρημάτων γίνεται μία αναλυτική παρουσίαση της κλίσης και των κυριότερων χρήσεων των ρημάτων, με παράλληλη βήμα προς βήμα επεξήγηση των κανόνων.

Παλαιότερα προγράμματα περιήγησης, όπως ο ΙΕ6, είναι πιθανόν να μην παρουσιάζουν σωστά τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας. Για τις ασκήσεις και τις πολυμεσικές παρουσιάσεις, πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η Javascript και εγκατεστημένο το Flash player.

ΠΗΓΗ: http://turkish.pgeorgalas.gr/

xenesglosses.eu