Mετά το Πάσχα, θα υπάρξει αδυναμία λειτουργίας των TEI , εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν εγκρίνει άμεσα τους προϋπολογισμούς του 2012 , οι οποίοι έχουν επιστραφεί ανυπόγραφοι στα Ιδρύματα , επειδή δεν έχουν εκλεγεί τα νέα Συμβούλια Διοίκησης.

Αυτό αναφέρει σημερινή απόφαση της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ , η οποία έχει ως εξής:

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ της χώρας συνήλθε σήμερα εκτάκτως, ημέρα Τρίτη 9 Απριλίου 2012, για να συζητήσει και αποφασίσει για τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.


Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση (4009/11) τόσο στα Ιδρύματα που έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης όσο και σε αυτά που δεν τις έχουν ξεκινήσει ή ολοκληρώσει. Υπ΄αυτή την έννοια, θεωρεί θετική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για συγκρότηση επιτροπής που θα επεξεργασθεί την άρση των δυσλειτουργιών αυτού.

Περαιτέρω, η Σύνοδος των ΤΕΙ αποφάσισε ότι η συσταθείσα επιτροπή θα πρέπει να έχει αναλογική συμμετοχή μεταξύ των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ώστε να εκφράζονται όλες οι εμπειρίες, συγκλίνουσες και αποκλίνουσες.

Τέλος, οι Πρόεδροι των ΤΕΙ ζητούν την άμεση έγκριση των προϋπολογισμών, διαφορετικά ενημερώνουν ότι μετά το Πάσχα, θα υπάρξει αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων.

Η Τριμελής Γραμματεία


Γιώργος Χαραλαμπίδης Αθανάσιος Μητρόπουλος Γρηγόρης Γκίκας

Καθηγητής Καθηγητής Καθηγητής

Πρόεδρος ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Πρόεδρος ΤΕΙ Καβάλας Πρόεδρος ΤΕΙ Ηπείρου


esos.gr