Αλλάζουν όλα στην

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Palso Γιάννης Μιχαηλίδης από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, φτάνει το τέλος της επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών για κατόχους πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.

Η υπουργική απόφαση που περιμένει την υπογραφή του υπουργού προβλέπει την μη χορήγηση (από την υπογραφή της Υ.Α. και μετά) επάρκειας διδασκαλίας σε κατόχους πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xenesglosses.eu θα προβλέπει μεταβατικές διατάξεις για όσους είχαν ήδη καταθέσει πάνω από 8.000 αιτήσεις για χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας αλλά ακόμα δεν την έχουν λάβει. Οι 8.000 αυτές αιτήσεις δεν έχουν ακόμα εξεταστεί και παραμένουν στα συρτάρια του Υπουργείου.

Θα προστατεύει όσους έχουν ήδη άδεια να διδάσκουν με επάρκεια διδασκαλίας.

Στα σκαριά είναι η Υπουργική Απόφαση για την επάρκεια διδασκαλίας ξένης γλώσσας και τις επόμενες μέρες αναμένουμε την έκδοσή της, όπως πληροφορήθηκε από πηγές του το xenesglosses.eu. Ήδη το Υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με τα Τμήματα Ξένων Γλωσσών, καθώς οποιαδήποτε απόφαση επηρεάζει τους αποφοίτους τους και με άλλους φορείς και φαίνεται ότι εισακούστηκαν οι προτάσεις τους.

Η απόφαση δεν θα θίγει όσους έχουν ήδη επάρκεια διδασκαλίας, ενώ όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις και εκκρεμεί η έκδοση των αποφάσεων θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, όπως η παιδαγωγική κατάρτιση ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα διδασκαλίας.