Την ελπίδα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς προβλήματα τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες κινητοποιήσεων από την ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητών μέσω της κατάργησης 53 ειδικοτήτων από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια, εξήγησε ότι το 55%-60% εξ αυτών θα απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων σε διοικητικές θέσεις

Δείτε τα βίντεο > .

enikos.gr

………………………………………………

Αρβανιτόπουλος: Δεν έχουμε τη δυνατότητα πλέον να χάσουμε ούτε έναν εκπαιδευτικό

Ο υπουργός Παιδείας ανοίγει τα χαρτιά του για την κινητικότητα των καθηγητών και τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί στα σχολεία από το νέο έτος.«Μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης καταργήσαμε ορισμένες θέσεις», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Και ανέφερε ποιοι και πόσοι θα αξιοποιηθούν.«Όλα αυτά τα επαγγέλματα θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εξειδικεύονται οι νέοι και οι νέες σε μεταλυκειακό επίπεδο και γι’ αυτό τους στέλνουμε σε Δημόσια ΙΕΚ», είπε.Και πρόσθεσε: «Ένα παιδί που πηγαίνει σε επαγγελματικό λύκειο, θα ολοκληρώσει την ειδικότητά του. Τα παιδιά δεν διακόπτουν τις σπουδές τους, δεν διακόπτουν τις σχολές τους και έχουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα».Ξεκαθάρισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι στα όριά του. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα πλέον να χάσουμε ούτε έναν εκπαιδευτικό. Όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν φέτος στις τάξεις».Και αποκάλυψε ότι «με ευρωπαϊκά προγράμματα θα προσπαθήσουμε να προσλάβουμε φύλακες στα σχολεία». Τάχθηκε μάλιστα κατά της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είπε, δεν έχει κάνει καμία πρόταση………………………………………………………………………………….


Στο θέμα της κινητικότητας των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega υπουργός Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως δήλωσε «η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Το ίδιο και η ΟΛΜΕ όταν καταλαγιάσουν τα πράγματα και δει όλη την εικόνα με τις μετατάξεις που ζητάμε για τους εκπαιδευτικούς».

Για τη νέα σχολική χρονιά και τον Σεπτέμβριο επεσήμανε την πεποίθησή του ότι θα λειτουργήσουν χωρίς κενά τα σχολεία και πως θα υπάρχουν βιβλία και εκπαιδευτικοί στις τάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο με τις αλλαγές αναμένεται να διασφαλιστούν θέσεις σε 150.000 εκπαιδευτικούς. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να χάσουμε ούτε έναν εκπαιδευτικό», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς τόνισε πως θα επιστρέψουν φέτος στις τάξεις. «Όλα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Αυγούστου. Δεν θα υπάρξει άλλη συγχώνευση στα σχολεία. Ό,τι μπορούσε να γίνει σε επίπεδο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων έχει γίνει».

ΟΕΦΕ