ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 η Πρόεδρος Δ. Μαυροματάκη και η Ειδική Γραμματέας Ελ. Σακελλάρη του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας ΠΕ Ελλάδας (APF FU Grèce) εκπροσωπώντας και το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΠΠ (APLF) είχαν συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου για τα θέματα τα οποία απασχολούν τους καθηγητές ΠΕ05 >> .

Έγιναν δεκτές από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου σε απρογραμμάτιστη συνάντηση και από τον Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού κ. Βασιλόπουλο.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τα θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας όπως οι αλλαγές στο Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, οι μετατάξεις, εθελούσιες και υποχρεωτικές στην Π/θμια, οι αναθέσεις των μαθημάτων και γενικότερα η θέση της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στο Νέο σχολείο.

Για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στο Λύκειο κατατέθηκε και σχετική επιστολή με τις προτάσεις των Επιστημονικών φορέων για την επέκταση της διδασκαλίας της και τη σύνδεση της με πιστοποίηση μέσα από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι αιτήσεις για τις εθελοντικές μετατάξεις των συναδέλφων στην Π/θμια θα εξεταστούν μέχρι το τέλος του μήνα, θα ακολουθήσουν οι μετατάξεις και αποσπάσεις σε φορείς και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και μετά θα ανοίξει νέος κύκλος μετατάξεων εθελοντικών στην Π/θμια σύμφωνα με τον ισχύοντα μέχρι σήμερα προγραμματισμό του Υπουργείου για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε όποτε κρίνεται αναγκαίο καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη που μας αφορά.

Τα Δ.Σ. των επιστημονικών φορέων