Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθηγητής Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέφερε τα εξής:

«Το ζήτημα της Παιδείας εγώ το βλέπω ενιαίο. Η αντιμετώπιση όμως είναι δύσκολη για δύο λόγους: Πρέπει να συνενώσεις δύο γραμμές, η μία που οφείλει να ξεκινήσει από αλλαγές από την πρώτη Δημοτικού και η άλλη που οφείλει να ξεκινήσει από τα προβλήματα στη Γ΄ Λυκείου που έχεις κάθε χρονιά. Το ενιαίο βιβλίο για τις τρεις τάξεις του Λυκείου και η «χαλάρωση» της έκτασης της ύλης είναι κάποιες από τις αλλαγές που μπορούμε να προχωρήσουμε, σε συνάρτηση βέβαια με τους υπηρετούντες δασκάλους και καθηγητές που έχουμε στη διάθεσή μας.

Άλλο παράδειγμα είναι τα μαθήματα ξένων γλωσσών. Αυτά πρέπει να οδηγούν σε επάρκεια και στο τέλος των σπουδών τα παιδιά να παίρνουν το ανάλογο πτυχίο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε.»

deutsch.gr

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Πόσα χρόνια ακούμε αυτό το παραμύθι ; Πώς θα υλοποιηθεί αυτό ;

θα γίνουν προσλήψεις περισσότερων ξενογλωσσων καθηγητών ; (sic ) Μήπως θα αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας στο σχολείο ; ( sic )

Μήπως θα δωθούν ειδικά βιβλία προετοιμασίας πτυχίων ; (sic )

Μήπως θα δημιουργούνται τμήματα ανα επίπεδο σε Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο ;

Μήπως να θυμίσει κάποιος στην ηγεσία του Υπουργείου οτι τα Κέντρα Ξενων Γλωσσών αδειοδοτούνται από επίσημους φορείς του Υπουργείου ( που συγκεκριμένα πρόκειται να τα ταράξει στη ... νομιμότητα με τα χίλια δυό προσκόμματα και γραφειοκρατία που πρόκειται να εισαχθούν με το νέο νομοσχέδιο )

ΥΓ και μιας και το έφερε η κουβέντα κύριε Υπουργέ ... με την παραΥγεία ( ξέρετε τα ιδιωτικά ιατρεία - κατά το παραπαιδεία σύμφωνα με τη λογική της αδειοδοτημένης παραπαιδείας που αποτελεί "πληγή"- ) τί θα κάνει η κυβέρνησή σας ;

xeniglossa.gr