Κι ενώ τα Ελληνόπουλα, σύμφωνα με τους δείκτες κοινωνικής και υγειονομικής «ευημερίας», ανήκουν στα παιδιά που μεγαλώνουν σωστά, υπάρχει μια «παραφωνία», που επηρεάζει τους δείκτες, κυρίως όμως την υγεία των παιδιών.

Πρόκειται για την σύγχρονη τάση παχυσαρκίας των Ελληνόπουλων, η οποία ακολουθεί συνεχώς αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια. Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Παιδιάτρων, καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Θεοδωρίδου η καλή ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών δεν είναι μόνο ένας αξιόπιστος δείκτης κοινωνικής και υγειονομικής «ευημερίας» μιας χώρας, αλλά αποτελεί, ταυτόχρονα, την πιο βάσιμη και ουσιαστική ελπίδα της χώρας αυτής.

Στην Ελλάδα ο δείκτης αυτός φτάνει σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες δεκαετίες, καθιστώντας τη χώρα μας μια από τις πλέον «ευημερούσες» στην Ευρώπη.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η η παχυσαρκία των Ελληνόπουλων, ενώ σε πολύ καλά ποσοστά κυμαίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών στη χώρα μας, γεγονός που συνηγορεί στη δημιουργία στέρεων βάσεων για την ανάπτυξη και την ενήλικη ζωή τους.