"Στη σημερινή Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει σίτιση, όπως δεν υπάρχει και στα ολοήμερα σχολεία, όπου τα παιδιά φέρνουν φαγητό από το σπίτι, από τότε που έγιναν τα ολοήμερα σχολεία".

Με αυτή τη φράση η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου σταμάτησε χθες στη Βουλή μία προσπάθεια αναβάθμισης της Παιδείας. Αφορμή ήταν η ερώτηση της Ευαγγελίας Αμμανατίδου για τα 45 μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, στην οποία επεσήμανε ότι δεν έχει ξεκινήσει η σίτιση και η δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι μειώθηκαν τα μουσικά μαθήματα κατά 3 ώρες την εβδομάδα, υπάρχουν κενές διδακτικές ώρες, δεν υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και βιβλία μουσικών οργάνων και δεν χορηγείται στους τελειόφοιτους μουσικών σχολείων μετά από εξετάσεις κρατικό πτυχίο μουσικών σπουδών.

Η υφυπουργός απάντησε ότι η Καλλιτεχνική Επιτροπή έκανε "προτάσεις αναμόρφωσης του ωρολογίου προγράμματος", που υλοποιεί το υπουργείο. "Στοχεύουμε στο να έχουμε καλύτερη δυνατότητα, τα παιδιά μας να έχουν και λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο", υποστήριξε η Ε. Χριστοφιλοπούλου!

"Όλα αυτά γίνονται βάσει των περικοπών του Μνημονίου", απάντησε η Ε. Αμμανατίδου, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, δεν υπάρχει κανένα μουσικό σχολείο όπου λειτουργεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, δεν υπάρχει τοποθέτηση καθηγητών στα καλλιτεχνικά σχολεία, ενώ τα παιδιά δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα χορό.

http://www.inital.gr