Δωρεάν Online μαθήματα«Glossa Project»: Δωρεάν Online μαθήματα της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας σε Ενηλίκους Προχωρημένων Επιπέδων Ελληνομάθειας (C1, C2) Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμμαος «Glossa Project» παρέχει δωρεάν μαθήματα της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας σε ενηλίκους μαθητές των προχωρημένων επιπέδων (Γ1 και Γ2 επίπεδα Ελληνομάθειας) με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning).

Tα μαθήματα αυτά παρέχονται στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Glossa.

To σχέδιο «GLOSSA: Τα ελληνικά ως όχημα για τη διαμόρφωση της γλωσσικής ποικιλομορφίας» υλοποιείται από σύμπραξη στα πλαίσια της δράσης "Lifelong Learning, Οριζόντιο Πρόγραμμα, Key Activity 2-Languages" για την περίοδο 2009-2012. Συντονιστής οργανισμός του project είναι η ελληνική εταιρεία Action Synergy, και στη σύμπραξη συνεργάζονται, πέραν του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο συντονίζει την παραγωγή των διδακτικών υλικών για Προχωρημένους σπουδαστές ελληνομάθειας, και επτά άλλοι οργανισμοί από επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία on-line εκπαιδευτικού υλικού για την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε ανώτερα επίπεδα (C1 και C2). Στην παρούσα φάση του προγράμματος η παραγωγή του σχετικού εκπαιδευτικού υλικού έχει ολοκληρωθεί και τον προσεχή Νοέμβριο αναμένεται να αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του από καθηγητές που συμμετέχουν στο project και από σπουδαστές προχωρημένης ελληνομάθειας ανά τον κόσμο. Εξ αποστάσεως μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στα υπόλοιπα επίπεδα ελληνομάθειας (Α1, Α2, Β1, Β2) θα παρέχονται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού από την επόμενη διδακτική χρονιά.

Για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στα μαθήματα αυτά, πληροφορίες και η φόρμα εγγραφής παρέχονται στην ιστοσελίδα: www.ellinikiglossa.eu.

Για πληροφορίες : Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Βάσια Κόσσυβα

Τηλ: 210 5238149 (9:30-16:30), Fax: 210 8836494, e-mail: [email protected]