Επικαιροποίηση Αδειών ΚΞΓ, ανά διετία, έως 31/5

Συνάδελφοι, διεκδικούμε δυναμικά την αναστολή της επικαιροποίησης. Όμως προς το παρόν η προθεσμία κατάθεσης φακέλου έως 31 Μαϊου παραμένει σε ισχύ, μέχρι νεωτέρας. Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ που επικαιροποιούν φέτος την άδεια τους και δεν μπορούν εγκαίρως να συλλέξουν το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, συνιστούμε να καταθέσουν όσα δικαιολογητικά μπορούν, εμπρόθεσμα, έως 31/5, προκειμένου να κατοχυρώσουν και θεσμικά το εμπρόθεσμο της αίτησής τους.

Σημείωση 1: Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».

Σημείωση 2: Αναφορικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), σας ενημερώνουμε ότι πλέον εκδίδεται μια (1) ενημερότητα, κοινή για όλα τα ταμεία (τ.ΙΚΑ σαν εργοδότης και τ.ΟΑΕΕ σαν επαγγελματίας). Η ενημερότητα μπορεί να εκδοθεί είτε με χρηση των κωδικών taxis είτε με χρήση των κωδικών ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ίδια εφαρμογή, δηλαδή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Εάν, σε ένα από τα δύο ταμεία υπάρχει οφειλή, η ενημερότητα δεν εκδίδεται, ωστόσο υπάρχει σχετική ειδοποίηση πάνω στο έγγραφο.

  • Για την επικαιροποίηση / αδειοδότηση ΚΔΒΜ

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει νέας νομοθεσίας α) η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ), μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.) και β) τα πρώην ΚΔΒΜ επιπέδου 1 και ΚΔΒΜ επιπέδου 2, συγχωνεύονται πλέον σε ΚΔΒΜ με κτηριολογικές υποχρεώσεις που συμπίπτουν με τα όσα ισχύουν για τα ΚΔΒΜ επιπέδου 2.

ΝΕΟ: Με ανακοίνωση της πατήστε εδώ, η Γ.Γ.Δ.Β.Μ. ενημερώνει ότι λόγω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, αναστέλλεται η επικαιροποίηση αδειών ΚΔΒΜ 1 και 2 για το έτος 2021. Συνεπώς, μέχρι νεωτέρας, οι συνάδελφοι που κατέχουν άδεια ΚΔΒΜ, δεν υπόκεινται στη διαδικασία της επικαιροποίησης τουλάχιστον έως τις 30/11/2021. Εντωμεταξύ, αναμένονται εγκύκλιοι για τη διαδικασία μετατροπής/τροποποίησης που θα απαιτείται για τις υφιστάμενες άδειες λειτουργίας.