Ανάσα και χαμόγελο σε 50.000 ανέργους αναμένεται να «δώσει» το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που επιδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά τις ανάγκες σε προσωπικό των δήμων, των περιφερειών και των σχολείων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ οι θέσεις αφορούν κυρίως πτυχιούχους: πληροφορικής, οικονομικών, διοίκησης επιχειρήσεων, βρεφοκόμων ειδικής αγωγής, ψυχολογίας, φυσικοθεραπείας, νοσηλευτικής! Επίσης θα υπάρχουν θέσεις για Κοινωνικούς λειτουργούς, διοικητικούς, αλλά και υπαλλήλων γενικών καθηκόντων !

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΑΕΔ > . οι τομείς εργασίας θα είναι οι εξής:

-Δασοπροστασία, αναδάσωση και φύλαξη υψηλού φυσικού κάλλους

-Σίτιση σε ολοήμερα σχολεία σε φτωχές γειτονιές της Αθήνας

-Εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές

-Οδική ασφάλεια μαθητών

-Εργασία στα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία

-Συλλογή και διάθεση μεταχειρισμένων ρούχων

-Προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (φροντίδα ηλικιωμένων κλπ)

-Διατήρηση φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

-Συντήρηση και κατασκευή δρόμων και αθλητικών υποδομών

-Καθαρισμός παραλιών, παράκτιων ακτών, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε μικρή κλίμακα.

Στους δήμους αναμένεται να ενταχθούν σχεδόν 40.000 άνεργοι, ενώ οι προσλήψεις των ανέργων θα πραγματοποιηθούν, μέσω του ΟΑΕΔ, με κριτήρια ΑΣΕΠ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ανά Περιφέρεια άνεργοι όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ η κατανομή των θέσεων που μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί έγινε με κριτήριο τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας.

Posted Image

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι δήμοι δεν θα έχουν καμία ανάμειξη στην επιλογή του προσωπικού.

Οι μισθοί…..

Σύμφωνα με το σχέδιο του προγράμματος, οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα των δήμων για χρονικό διάστημα 5 μηνών θα αμείβονται με 490 ευρώ όσοι είναι άνω των 25 ετών και 427 όσοι είναι κάτω των 25 ετών!!!!

Άλλες θέσεις εργασίας

Επίσης, θα γίνουν 1.036 προσλήψεις σε δήμους, ΕΡΤ, φορείς.

Σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για 347 θέσεις εποχικού προσωπικού σε δήμους, ενώ αιτήσεις δέχονται αυτή την εβδομάδα η ΕΡΤ, η ΔΕΗ, το ΕΛΚΕΘΕ, το Αστεροσκοπείο Αθηνών και πολιτιστικοί φορείς.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει και ζήτηση στελεχών από την αγορά ενέργειας!

Τέλος, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για 820 συμβασιούχους υπαλλήλους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ με 120 καταμετρητές και εργάτες θα ενισχυθεί η ΕΥΔΑΠ.


Star.gr madata.gr

.