ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ των διδάκτρων προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής τη νέα σχολική χρονιά. Τα μέλη του συλλόγου αποφάσισαν να ρίξουν και φέτος τις τιμές τους, “συναισθανόμενα την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες”.

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχουν μειώσει τα δίδακτρα κατά 35% την τελευταία τριετία προκειμένου να μπορούν οι οικογένειες των μαθητών να ανταποκριθούν στα έξοδα. Ενδεικτικά, για τις τάξεις του λυκείου, ανάλογα και με την Κατεύθυνση που παρακολουθεί κάθε μαθητής, οι τιμές κυμαίνονται, σύμφωνα με το σύλλογο, μεταξύ 2.550 ευρώ και 3.450 ευρώ ετησίως, ενώ το αντίστοιχο ποσό έως και το 2010 ανερχόταν από 3.470 ευρώ έως και 4.280 ευρώ.

Τα υψηλότερα δίδακτρα έχει η τελευταία τάξη του λυκείου: 3.700 ευρώ για την Θετική Κατεύθυνση και 3.450 ευρώ για τη Θεωρητική και την Τεχνολογική. Πάντως, τόσο στη β΄ όσο και στη γ΄ λυκείου το υψηλότερο κόστος αφορά τους μαθητές οι οποίοι έχουν επιλέξει τη Θετική Κατεύθυνση. Σημαντικές εκπτώσεις όμως έχουν γίνει και για το γυμνάσιο, παρότι είναι λιγότερα τα παιδιά που έχουν ανάγκη φροντιστηριακά μαθήματα στις τάξεις αυτές.

Ειδικότερα, τα δίδακτρα για την α΄ γυμνασίου καθορίζονται στα 1.200 ευρώ και αγγίζουν τα 1.800 ευρώ για την γ΄ τάξη, με τη μείωση, σε σχέση με τη περσινή χρονιά, να ξεπερνά τα 200 ευρώ και τα 250 ευρώ αντιστοίχως.

Όσον αφορά το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα, οι ώρες διδασκαλίας παραμένουν ίδιες, ξεκινώντας από έξι ώρες εβδομαδιαίως για την α΄ γυμνασίου, ενώ φτάνουν τις 15 για την γ΄ λυκείου, όπου οι μαθητές προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.