ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELF / DALF / SORBONNE

Εγγραφές από 01 έως 14 Οκτωβρίου 2019

Η διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και απλουστευμένη.

Οι εγγραφές στις εξετάσεις γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, στην παρακάτω διεύθυνση : https://eservices.ifa.gr (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά).

Μόλις ολοκληρώσετε την υποβολή υποψηφιότητας σε δίπλωμα(τα), επιλέγετε «Πληρωμή συμμετοχών» και έχετε δύο επιλογές (Τρόπος πληρωμής) :

1. Πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα) : Η εγγραφή σας με αυτό τον τρόπο επικυρώνεται αυτόματα.

2. Πληρωμή μέσω Τραπέζης : αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε δημιουργείτε την «Ταυτότητα πληρωμής» με το ποσό των εξέταστρων, την οποία οφείλετε υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε πραγματοποιώντας τις πληρωμές σας. Μπορείτε είτε να την εκτυπώσετε και να πληρώσετε επί τόπου στην Τράπεζά σας, στα ταμεία, αν αυτή ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων Τραπεζών*, (σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή γίνεται μέσω DIAS CREDIT TRANSFER όπου απαιτείται IBAN Τραπεζικού σας λογαριασμού), είτε μέσω internet banking, phone banking, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε Τράπεζας, συμπληρώνοντας την ταυτότητα πληρωμής.


Προσοχή : Δεν θα χρειαστείτε σε καμία περίπτωση αριθμό Τραπεζικού λογαριασμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος ή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Μετά την πλήρη επεξεργασία του αρχείου σας και της πληρωμής σας, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Προκειμένου να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια που ενδέχεται να χρειαστείτε για την διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεσθε στο εξειδικευμένο προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος το οποίο και είναι πρόθυμο να απαντάει στις ερωτήσεις σας:
- μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης : [email protected] (για την Αθήνα) και [email protected] (για την Θεσσαλονίκη) - μέσω τηλεφώνου στις τηλεφωνικές γραμμές της Υπηρεσίας Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων : 210.33.98.600 (για την Αθήνα) και 2310.82.12.31 (για την Θεσσαλονίκη).

* Συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες μας http://www.ifa.gr (για Αθήνα) - http://www.ift.gr (για Θεσσαλονίκη).

ΠΡΟΣΟΧΗ !
 Οι υποψήφιοι των οποίων ο ταχυδρομικός κώδικας αρχίζει από 5 ή 6 επιλέγουν αποκλειστικά 3 από τα κάτωθι 5 κέντρα : Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα.
 Για να αποφευχθεί τυχόν λάθος κατά την επιλογή διπλώματος (SORBONNE αντί για DELF ή PRIM αντί για JUNIOR), είναι απαραίτητη η συμβουλή καθηγητού. Υπενθυμίζουμε ότι το DELF PRIM (Α1.1, Α1, Α2) απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Δημοτικού, ενώ το DELF JUNIOR (A1, A2, B1, B2) απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.
 Προσοχή στις υποψηφιότητες SORBONNE όταν υπάρχει προαπαιτούμενο δίπλωμα. Όταν αυτό χρονολογείται προ του 2009, αποστέλλετε υποχρεωτικά φωτοτυπία του αποκτηθέντος διπλώματος με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ([email protected]).
 Οι υποψήφιοι στο δίπλωμα SORBONNE C1 έχουν 2 τομείς επιλογής :
1. Λογοτεχνία 2. FOU (Γαλλικά για πανεπιστημιακούς σκοπούς)
Επιλέγετε υποχρεωτικά έναν από τους δύο τομείς κατά την εγγραφή σας.
 Προσοχή στην συμπλήρωση της αίτησης (στοιχεία υποψηφίου, δίπλωμα, ταχυδρομική διεύθυνση, κέντρο εξέτασης). ‘Οσον αφορά στα στοιχεία του υποψηφίου, πρέπει να αντιστοιχούν στα αναγραφόμενα στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του. Η διόρθωση λανθασμένα καταχωρηθέντων στοιχείων από μέρους του υποψηφίου γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθ’όλη τη διάρκεια των εγγραφών. Μετά την λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών τυχόν διορθώσεις στις αιτήσεις χρεώνονται με το ποσό των 10 ευρώ.
Σε περίπτωση κατά την οποία δεν διορθώσετε τα τυχόν λάθη και το δίπλωμα εκδοθεί, χρεώνεστε με το ποσό των 20 ευρώ για αντικατάσταση αυτού.
 Για περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει ειδικό αίτημα (υποψήφιοι με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα όρασης κ.λπ.) θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσετε στο ειδικό πεδίο στην ηλεκτρονική αίτηση, να επισυνάψετε την γνωμάτευση από την αρμόδια Υπηρεσία και επιπλέον να την αποστείλετε στην Υπηρεσία Εξετάσεων, κατά την περίοδο των εγγραφών, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ([email protected]) ή ταχυδρομικώς. Εάν δεν αναγραφεί το αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και δεν αποσταλεί εγκαίρως το συνοδευτικό πιστοποιητικό, δεν θα λαμβάνεται υπόψιν το εκ των υστέρων αίτημά σας.
 Η παράδοση / παραλαβή των διπλωμάτων θα γίνεται μόνο με απ’ ευθείας αποστολή (πληρωμή με αντικαταβολή 5 €) και χωρίς αίτηση, στη διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την εγγραφή σας. Ως εκ τούτου, κανένα νέο δίπλωμα δεν θα παραλαμβάνεται πλέον επί τόπου από την Υπηρεσία Εγγραφών. Τα Σχολεία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρώνουν μόνο το αντίτιμο των 5 € ανεξαρτήτως αριθμού διπλωμάτων.