Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Ετοιμάζουν μαθήματα σε αγγλικά και γαλλικά

Προετοιμάζεται για εξωστρέφεια με μαθήματα σε αγγλικά και γαλλικά και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

«Κάνουμε ήδη στρατηγικό προγραμματισμό για νέα προγράμματα σπουδών καθώς μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια και βεβαίως θα επιθυμούσαμε κι εμείς να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές. Ετσι ετοιμάζουμε ήδη προγράμματα σε ξένες γλώσσες» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Χ. Κοκκώσης.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΒΑ. «Πρόσφατα άρχισε το μεταπτυχιακό MBA στην αγγλική γλώσσα ενώ βρισκόμαστε σε διαδικασίες συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, ώστε να αναπτύξουμε γαλλόφωνο πρόγραμμα για σπουδές στον Μεσογειακό Πολιτισμό. Μεταφράζουμε ακόμη τα συγγράμματα των Σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού, για τις οποίες αναμένουμε να υπάρξει διεθνές ενδιαφέρον. Επίσης κάνουμε τελευταία επαφές με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας ώστε να δημιουργήσουμε εμείς εδώ σπουδές στον κινεζικό πολιτισμό και εκείνοι στον ελληνικό. Μας ενδιαφέρει επίσης και η ομογένεια».

Πάντως για να προσελκύσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξένους φοιτητές, σημειώνει ο κ. Κοκκώσης, θα πρέπει να τροποποιηθεί και η διαδικασία πρόσβασης αφού η κλήρωση που ισχύει για τους Ελληνες δεν συμβαδίζει με την προσπάθεια διεθνοποίησης. Ας σημειωθεί ότι το βρετανικό Open Univercity έχει περισσότερους από 250.000 φοιτητές, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ισπανίας 150.000 και της Γερμανίας 70.000.

ΛΙΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Anadolu University

Τουρκία

FernUniversität in Hagen

Γερµανία

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ελλάδα

Moscow State University

of Economics, Statistics

and Informatics

Ρωσία

Open Universiteit Nederland

Ολλανδία

Open University

Μ. Βρετανία

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κύπρος

Universidad Nacional

de Educaciοn a Distancia

Ισπανία

Universidade Aberta

Πορτογαλία

Università Telematica Internazionale UNINETTUNO

Ιταλία

Universitat Oberta

de Catalunya

Ισπανία

http://www.eadtu.eu/...nt-members.html

ΤΑ ΝΕΑ

xenesglosses.eu