Το 31ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών μετά τη Θεσσαλονίκη κατηφορίζει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Divani Caravel στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο θα παρευρεθούν 32 πλέον διακεκριμένοι ξένοι και ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι.

Τα σεμινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ημέρες, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, 10.00-18.00 και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, 10.00-18.00.

Θα πραγματοποιηθούν 29 σεμινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από εκπροσώπους διακεκριμένων εκδοτικών οίκων, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών.

Η Δρ. Ελένη Λιβανίου θα αναλύσει τα φαινόμενα ελλειμματικής προσοχής των εκπαιδευομένων, η Μαρίζα Κωνσταντινίδη θα πραγματοποιήσει εργαστήριο που στοχέυει στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η χρήση της τεχνολογίας στο ήδη υπάρχον έντυπο διδακτικό υλικό και η Suzanne Antonaros θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους καθηγητές πως μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστά μαθήματα εμπνευσμένα από την τέχνη. Η Δρ. Ευδοκία Καραβά, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα πραγματοποιήσει ομιλία αναλύοντας τις κατευθύνσεις και τος εξελίξεις που πρέπει να ακολουθήσει η εκπαίδευση για να γίνει συμβατή με τους μαθητές του 21ου αιώνα.

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Αδειοδότησης των κέντρων ξένων γλωσσών από τον Ιωάννη Γερ. Βουτσινά (Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. - Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων), αλλά και να μάθουν τα "8 Κλειδιά για επιτυχημένες εγγραφές" μέσα από το ομώνυμο σεμινάριο που θα παρουσιάσουν η Εύη Ζουρούδη-Αργουδέλη και ο Θανάσης Αργουδέλης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών θα έχουν το δικό τους βήμα για να ανταλλάξουν ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα του χώρου, μέσα από την ομάδα συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, 11.00.

Η Δρ. Γεωργία Μηλιώνη, Λέκτορας Διδακτικής της Ιταλικής Γλώσσας ως Ξένης Γλώσσας, Φιλοσοφική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα κάνει παρουσίαση με θέμα "Διόρθωση λαθών και αξιολόγηση αρμοδιοτήτων στην Ιταλική".

Επίσης, ο Telis Marin, καθηγητής και συγγραφέας των εκδόσεων EDILINGUA, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες του οίκου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιθεωρήσουν στον εκθεσιακό χώρο τα πιο σύγχρονα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και κινέζικα βιβλία και μέσα διδασκαλίας.

Λεπτομερές πρόγραμμα βρίσκεται στο www.ip-exhibitions.eu ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο υποδοχής του Ξενοδοχείου Divani Caravel, Λεωφόρος Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.