Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 φροντιστών από όλη την Ελλάδα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο το 34ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. Το συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, έχει τον τίτλο «Φροντιστήριο: η προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΜΕΤ.

Το Σάββατο το πρόγραμμα ξεκινά στις 11 το πρωί και περιλαμβάνει τη διοργάνωση του τρίτου σεμιναρίου Διδακτικής, όπου ειδικοί και πανεπιστημιακοί θα διδάξουν σε φροντιστές τα μυστικά της διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα, τα μαθηματικά, καθώς και τις φυσικές επιστήμες, ενώ την Κυριακή από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες του εκπαιδευτικού συνεδρίου της ΟΕΦΕ. Με ομιλίες και χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Απόστολο Τζακόπουλο, καθώς και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννη Βαφειαδάκη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει παρουσίαση ερευνών της εταιρείας «Palmos Analysis» για τον κοινωνικό αποκλεισμό και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το απόγευμα το θέμα του συνεδρίου θα είναι η κοινωνική προσφορά των φροντιστηρίων.

Χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος Απόστολος Τζακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος Αρης Τεμεκενίδης και ο Β' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Ρουσάκης

Στην παρέμβασή του ο κ. Τζακόπουλος αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά των φροντιστηρίων, που είναι ένα από τα θέματα του 34ου συνεδρίου, σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία χορήγησε το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος συνολικά 5.000 υποτροφίες σε παιδιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη στηρίζει τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS.

Από τη μεριά του ο κ. Τεμεκενίδης θύμισε τις έξι αποστολές με φάρμακα που έκαναν οι φροντιστές για τους Ελληνες ομογενείς στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, ενώ επισήμανε τη θέση των Φροντιστών για να συμμετέχουν στο εθνικό διάλογο για την παιδεία. «Θέλουμε να συνεισφέρουμε με τις δικές μας απόψεις» σημείωσε ο κ. Τεμεκενίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουσάκης αναφέρθηκε στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνουν οι φροντιστές, τα οποία όπως είπε αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την Ομοσπονδία η ενίσχυση της γνώσης των εκπαιδευτικών.