Επιπλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει αμέσως για τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις Β2 και C1.

Μετά από μια σειρά συνομιλιών με τα Κεντρικά του Goethe-Institut στο Μόναχο, εγκρίθηκε η εισήγησή μας να ισχύσει για όλους τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις Β2 και C1 (για εφήβους και για ενήλικες) η δυνατότητα επανάληψης του μέρους της εξέτασης στο οποίο απέτυχαν. (Όσοι συμμετείχαν στην τελευταία εξεταστική περίοδο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για επανάληψη μέρους της εξέτασης τον Ιανουάριο 2016).

Συγκεκριμένα ισχύει η παρακάτω ρύθμιση: Σε περίπτωση αποτυχίας στη συνολική γραπτή εξέταση (κατανόηση γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου και παραγωγή γραπτού λόγου) ή στην προφορική, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν μόνο μία φορά στο ίδιο Εξεταστικό Κέντρο και μέσα σε ένα έτος την εξέταση στην οποία απέτυχαν. Η δήλωση συμμετοχής στην επαναληπτική εξέταση πρέπει να υποβληθεί εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας που ισχύει και για τους νέους υποψηφίου