Ενισχύοντας την σχολική ένταξη: η συμβολή της τάξης γλώσσας-πολιτισμού

06-08.09.2017 | Γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 13ο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο καθηγητών γαλλικής γλώσσας περιλαμβάνει επιμορφωτικά εργαστήρια με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών.

Περισσότεροι από 400 εκπαιδευτικοί αναμένονται στο ετήσιο αυτό ραντεβού που συγκεντρώνει καθηγητές που επιθυμούν να επιμορφωθούν και να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες παιδαγωγικές καινοτομίες.

Έλληνες και Γάλλοι ειδικοί θα εξετάσουν το ζήτημα της σχολικής ένταξης μέσα από μία σειρά ομιλιών και εργαστηρίων εστιάζοντας στους εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες που διευκολύνουν ή παρεμποδίζουν την σχολική ένταξη, στον ρόλο του εκπαιδευτικού ως διευκολυντή της σχολικής ένταξης, στους πόρους, τις προσεγγίσεις και τις τεχνικές διαχείρισης της σχολικής τάξης που ενθαρρύνουν την διδασκαλία/εκμάθηση της ξένης γλώσσας-πολιτισμού σε ετερογενείς ομάδες.

Διοργάνωση:

Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας (A.P.F.-f.u., Grèce), Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το TV5 MONDE και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Αναλυτικό πρόγραμμα: www.apf.gr.apf.gr

Επίσης, στο πλαίσιο του 13ου ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου…

09.09.2017 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

23η Έκθεση γαλλικού εκπαιδευτικού βιβλίου

Οι εκδότες παρουσιάζουν τις νέες μεθόδους για την διδασκαλία της γαλλικής ως ξένης γλώσσας και την προετοιμασία των εξετάσεων.

Πληροφορίες: [email protected]

01-18.09.2017 | καφέ του IFG

Έκθεση

Μία επιλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες που δημιούργησαν τον περασμένο Μάρτιο μαθητές γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του Διαγωνισμού της Γαλλοφωνίας 2017 δουλεύοντας με περισσό ενθουσιασμό γύρο από το θέμα ΙΣΤΟΡΊΕΣ/ΑΝΑΜΝΉΣΕΙΣ.