Οκτώ στους δέκα μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα μαθαίνουν έστω και μία ξένη γλώσσα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το έτος 2014 που δημοσιεύτηκαν σήμερα, με αφορμή το εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Ειδικότερα το 52,5% μαθαίνει μία και το 28,7% δύο ή περισσότερες. Η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο είναι τα αγγλικά (80,7%) και ακολουθούν τα γαλλικά (16,1%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η σε αυτό το επίπεδο είναι αρκετά διαδεδομένη σε ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 18 εκατομμύρια μαθητών δημοτικού (ή το 84% όλων των μαθητών αυτού του επιπέδου) να σπουδάζουν έστω και μία , ενώ περίπου 1 εκατομμύριο (ή το 5%) δύο ή περισσότερες.

Τα αγγλικά ήταν μακράν η πιο δημοφιλής γλώσσα, με περισσότερους από 17 εκατ. μαθητές δημοτικού (79,4%) να τα σπουδάζουν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, δύο χώρες που έχουν παραπάνω από μια επίσημη γλώσσα. Τα γερμανικά αποτελούν την πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα στο Λουξεμβούργο, αλλά και τη δεύτερη πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα σε οκτώ άλλα κράτη-μέλη, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ουγγαρία (20,1%) και την Κροατία (20,0%). Τα γαλλικά ήταν η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα σε επτά κράτη-μέλη, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται κυρίως στο Λουξεμβούργο (83,5%), την Ελλάδα (16,1%) και τη Ρουμανία (13,2%).

dikaiologitika.gr/