To «Objectif ΚΠΓ Β1&Β2 διαβασμισμένο» απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες που προετοιμάζονται για το αναβαθμισμένο κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Β1 και Β2, είτε μόνοι τους είτε με την καθοδήγηση ενός καθηγητή. Σε έναν και μοναδικό τόμο, ετοιμάζει τους υποψηφίους τόσο για τις γραπτές όσο και για τις προφορικές εξετάσεις.

Δεν πρόκειται για ένα απλό βιβλίο με τεστ, αλλά για μια πραγματική μέθοδος διδασκαλίας η οποία προτείνει μια σταδιακή εκμάθηση και παρέχει όλο το υλικό που απαιτείται ώστε να προετοιμαστεί σωστά το παιδί για τις εξετάσεις.


ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Posted Image



Objectif ΚΠγ B1&B2 - Corrigés



Στο πρώτο μέρος (préparation), οι υποψήφιοι εξασκούνται στην κατανοήση προφορικών κειμένων, στην περιγραφή, στη σύνταξη επιστολών και βιογραφικών καθώς και στη διατύπωση επιχειρημάτων.

Στο δεύτερο μέρος, η ύλη οργανώνεται μεθοδικά σε εννέα θεματικές ενότητες: παραστατικές τέχνες, κινηματογράφος-μουσείο, αναγνώση, αθλητισμός, ψηφιακός κόσμος, σπουδές, οικογένεια, εργασία και περιβάλλον. Μέσα στην κάθε ενότητα δουλεύονται και οι 5 δεξιότητες ξεκινώντας πάντα από την ακουστική και τη γραπτή κατανόηση ,στην παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου σε συνδιασμό με τη διαμεσολάβηση.

Τόσο τα θέματα όσο και τα κείμενα έχουν επιλεγεί ώστε να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στους προβληματισμούς του σύγχρονου πολίτη. Είναι πολύ επίκαιρα και δίνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα τόσο της σύγχρονης γαλλικής πραγματικότητας όσο και της ελληνικής.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο είδος και τη θέση της κάθε άσκησης μέσα στην ενότητα με αποτέλεσμα οι γλωσσικές ικανότητες των υποψηφίων να εμπλουτίζονται και μέσα στο πλαίσιο κάθε ενότητας και από ενότητα σε ενότητα.

Καθόλη τη διάρκεια των κεφαλαίων προτείνει μόνο ασκήσεις τύπου κρατικού ώστε παράλληλα να εξοικειώνει με την τυπολογία των ασκήσεων.

Οι ασκήσεις είναι σαφείς, άκρως στοχευμένες και μαρτυρούν τη μακροχρόνια πείρα των συγγραφέων ως καθηγητών μέσα στην τάξη.

Σημαντική καινοτομία του βιβλίου αποτελεί το μέρος « médiation » κάθε θεματικής ενότητας, όπου δίνεται στους υποψήφιους η δυνατότητα να εξοικειώθουν με τις δομές και τις ιδιαιτερότητες της γαλλικής γλώσσας, να τις αφομοιώσουν και να είναι σε θέση να τις αναπαραγάγουν.

Το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα του βιβλίου, εξάλλου, συμβαδίζει με την ποιότητα του περιεχομένου του.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα ηχητικό CD και περιλαμβάνει τις μεταγραφές των ακουστικών στο τέλος του .

Ξεχωριστά υπάρχει και ένα τεύχος με τις λύσεις τις οποίες βρίσκετε ΕΔΏ